Terugblik Gebr. Klok Racing 4/8 maand: Juli

In aanloop naar 2021 waarin Gebr. Klok Racing 10 jaar zal bestaan gaan we dit jaar in elke maand een terugblik doen op de gebeurtenissen van Gebr. Klok Racing.

Terugblik eerste race ervaringen voor de Gebroeders Klok in Engeland.

2&3 September 2016 Coventry

Deze maand Juli kijken we terug naar onze eerste race ervaring in Engeland en dat was tijdens het Wereld Kampioenschap weekend 2016 in Coventry waar Gert-jan de eerste beide dagen zou rijden in Coventry, en mocht de schade beperkt blijven dan rijd Evert-jacob de Zondag in Northampton tijdens de World Masters.

De vrijdag avond is de grote warming up zoals ze het wel noemen bij het WK weekend kampioenschap dan rijden alleen de overseas coureurs dus geen Engelsen. Dus meer en deel Nederlanders, Belgen met soms wat nieuw zeelanders of Amerikanen er tussen rijden alleen deze Vrijdag avond.

Helaas veel pech voor Gert-jan met in de heat en in de consolation 2x uitgevallen zat het niet echt mee de eerste dag. dit was overigens ook alles wat we hebben gereden de eerste dag en dan maar richten op de volgende dag... De big day het Grote Wereld Kampioenschap's dag is on Gert-jan had zich niet geplaatst voor de WK race zelf maar deed daar in tegen dus wel mee in de support heats. De eerste heat ging dan ook lekker en o.a. mooi gevecht met #276 wist Gert-jan uiteindelijk de leiding te pakken en niet meer af te staan en wist bij deze zijn eerste heat uit te rijden met een eerste plaats! Kijk hier onder het filmpje van deze heat.

Daarmee waren we dus meteen geplaatst voor de finale helaas werd dit ook een uitvaller en de grand national de afsluiter van de avond reden we ook maar ook hier viel Gert-jan in uit al met al zat het geluk niet mee maar de heat die we Gert-jan uit reed die finishte hij dan wel goed!

4 September 2016 Northampton

Al met al moed erin houden en volgende dag nieuwe ronde met nieuwe kansen en dus reisden we af naar de laatste race dag de strijd op de toen nog asfalt baan in Northampton waar het om de World Masters ging. Evert-jacob wist goed in de eerste heat 11e te worden dit was nog niet genoeg om te kwalificeren voor de finale dus moest hij zich nog een keer bewijzen in de consolation. In de consolation werd Evert-jacob 8ste uiteindelijk was dit genoeg voor in de finale mee te doen. Maar helaas kon Evert-jacob de finale niet uitrijden en moest het doen met een DNF. Dit was tevens de laatste race ook ivm boot halen hebben we de Grand national niet kunnen rijden.