Foto's en Uitslagen Sint Maarten Nederlands Kampioenschap 14 Augustus 2022

Naar weekend Engeland waren we vandaag bij de grote Open Nederlands Kampioenschap van 2022 in Sint Maarten met uiteindelijk 79 stockcars aan de start deze dag.

Foto met dank aan Andries de Vries

1ste heat

Mooi door het gedrang weten te rijden en zonder neutralisaties dan ook een mooie 4e plaats weten te behalen met de snelste ronde van deze heat

Tussen de heats door werd het sleutelen aangezien de achteras krom was moest het team aan het werk wat er voor gezorgd heeft dat we de 2e heat waar we in stonden gedeeld moesten missen gelukkig door de vele deelname konden we met een coureur ruilen van heat indeling en reden we in manche 5 van de 9 manches ons 2e heat.

2e heat

Al vroeg in de race een grote opstopping op het rechte stuk Gert-Jan wist zich hier goed door heen te positioneren. En reed mooi naar voren in gevecht met Jelle Tesselaar #410 om de 2e plaats. Wist Gert-jan dan ook keurig als 2e te finishen!

3e heat

Mooi naar voren weer weten te rijden deze race kende ook geen neutralisaties vele die bleven vast haken met elkaar Gert-Jan wist het allemaal goed te ontwijken en finishte nu achter Jelle Tesselaar #410 op een 4e plaats met ook nu weer de snelste ronde voor Gert-Jan. Dus daarmee mooi wat punten gepakt voor een mooie startpositie voor de NK finale

NK Finale

Vele starts wat niet helemaal goed ging waardoor de race nog niet van start was had Stefan van Rossum #604 al een lekke band. deze mocht hij nog vervangen op de baan en dus werd toen de start vrijgegeven Gert-Jan startte op de 2e rij aan de binnenkant hij kwam helaas vast te zitten met Joey Slooff #100 op de achterbumper Hij wist zich er wel van los te slaan, dit koste enorm veel plaatsen helaas dus moesten we vanuit middenveld komen er kwam al snel een neutralisatie en dus konden we weer aansluiten. Hij wist zich als nog goed te her pakken en naar voren weten te rijden uiteindelijk gefinisht op een 5e plaats.

Wybe de Vries #618 wist zich te kronen als de Nieuwe Nederlands Kampioen van 2022. En daarmee feliciteren we hem dan ook van harte mee!

4 Coureurs van de Top 5 uitslag NK Finale op 1 foto tijdens de prijs uitreiking. Foto met dank aan Andries de Vries

Heat Resultaat
Heat 1 4e
Heat 2 2e
Heat 3 4e
NK Finale 5e

Al met al hebben we weer een mooie warme dag(32 graden!) gehad met alles lekker in de top 5 weten uit te rijden. Nu eerst tijd voor vakantie! En dan zullen we ons voorbereiden voor de Dirt Weekend die wordt gereden op Hallum en Blauwhuis waarbij Gert-jan zijn titel zal moeten zien te verdedigen om de strijd voor de Stockcar F1 Bokaal.

Foto's met dank aan: ASF, DSMG, Andries de Vries

Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten naast de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!