Home » Updates

Updates

Juni 2022

Foto's en Uitslagen Texel 19 Juni 2022

Vandaag waren we weer naar 3 jaar weer terug bij de MAB Club op Texel. Als het mee zou zitten moesten we vandaag in totaal 5 heats gaan rijden namelijk de Semi final, 3 heats en als die het red de finale over de dag.

Lees meer »

Gert-jan plaatst zich voor semi finale 1

Nieuw dit jaar is de World of Dirt kampioenschap die worden verreden op de A-categorie banen van de NAB met een boarding eromheen. De banen die hier aan mee werken zijn Emmen, Blauwhuis en Texel.

Naar de 5 kwalificatie races waar punten konden worden behaald gaan uiteindelijk de top 72 door en worden in 2 groepen gesplitst wat in houd dat er een eerste en een tweede halve finale zal worden gereden, om zich dan tot de grote finale te gaan plaatsen. De uiteindelijke eindstand naar de kwalificatie wedstrijden is nu bepaald en aan de hand van de oneven en de even nummers in de eindstand zijn de startopstellingen als de semi finales nu bekend.

Gert-jan is naar de 5 kwalificatie races waarvan hij er 3 heeft gereden op Blauwhuis als 10e geëindigd, wat dus in houd dat hij als even nummer wordt gezien en de eerste semi final is voor alle even nummers deze race staat gepland aanstaande Zondag 19 Juni op Texel, en voor de oneven nummers zal de semi finale 2 worden gereden op de eerst volgende race van Blauwhuis. De startopstelling wordt door de puntbesten opgesteld wat in houd dat Gert-jan aan de 3e rij binnenkant mag gaan starten! De top 14 van beide semi finales plaatsen zich voor de World of Dirt finale die plaats vind op 17 Juli, ook voorgaande deze dag zal er nog een herkansing race zijn waarbij de top 8 zich nog kan gaan plaatsen voor de finale. Dit alles zal gebeuren tijdens het speedweekend dat plaats vind op 16 en 17 Juli op de MAB-Club baan op Texel!

Lees meer »
Mei 2022

Foto's en Uitslagen Lopik 28 Mei 2022

Vandaag Zaterdag 28 Mei waren we aangekomen bij de nieuwe baan van Lopik met vandaag Evert-jacob die weer een poging mocht gaan doen in de stockcar. De aanvang van de races waren om 16:00 en de laatste race was om 23:15 afgelopen. Het weer was prima en de baan zag er ook veel belovend goed uit chapeau voor de mensen die hier aan hebben meegewerkt! Wat een aanwinst heeft Nederland er weer bij als nieuwe dirt track!

Aangekomen bij de baan ontdekten we een bult op de zijwand van de linker voorband van de bus, gelukkig had team Winands een reserve band voor ons en hebben we deze onder onze bus geplaatst. Was dit al een voor teken voor de races voor vandaag?

Lees meer »

Foto's en Uitslagen Blauwhus Frans Twijnstra Bokaal 26 Mei 2022

Vandaag 26 Mei op deze Hemelvaartsdag waren we weer voor de 4e race-dag bij de FAC aangekomen in Blauwhuis. Met ook nog een jarige vandaag, Evert-Jacob vierde vandaag zijn 34ste verjaardag! Het weer speelde ook goed mee met het zonnetje en een stevig windje moesten we het vandaag mee gaan doen. Er stonden vandaag in totaal 47 stockcars aan de start.

De duim was weer aardig opgeknapt van Gert-jan en dat was voldoende om weer de strijd aan te gaan!

Heat 1

Bij de start gingen er al vele met elkaar in de knoei zowel binnen kant bocht als buiten kant bocht stonden er rijders bij elkaar op Gert-jan wist goed hier van te profiteren en duikt er mooi tussendoor het was 1 groot slagveld, je zou verwachten er komt een gele vlag situatie maar die kwam niet en de organisatie liet de race door gaan. Gert-jan lag keurig op koers en wist zich al naar een 2e plaats toe te rijden met nog een wit dakker Nick de Boorder #501 voor hem kwam die in de laatste ronde er mooi achter en gaf hem dan ook een last bender, helaas ging ook Gert-jan hierdoor iets te dwars waardoor de snelheid er uit ging en Tsjalle Greidanus #229 wist dan ook van deze Last bender te profiteren en ging mooi binnendoor en pakte de winst. Gert-jan eindige nog wel mooi op een 2e positie.

Heat 2

Liet zich bij de start even terug vallen maar hij ging weer mooi door het veld, oa Gosse Hoekstra die gespind stond in bocht 2 gingen dan ook vele de mist in, hier konden we goed van profiteren pakte dan ook mooi heel wat plaatsjes daarmee. Even later achter Jorn Adema #56 die wat dwars ging tussen bocht 3-4 bleven we bijna even met haken maar konden gelukkig goed door en in deze heat finishten we weer mooi in een top 3 namelijk op de 3e positie.

Lees meer »

Gert-jan klok wederom uit de running?!

Gisteren 8 Mei werd er weer gereden voor de 2e race in Sint Maarten, ook Klok Race Parts was met de stockcar bus aanwezig maar dan wel zonder de stockcar.. reden?! Een blessure duim voor de coureur Gert-jan Klok.

En dus zit die weer in het zelfde schuitje als 3 jaar terug zou je denken klik hier voor de flash back bericht van Maart 2019, Maar gelukkig is het allemaal nog niet zo erg als toen.

Voor de oplettende bezoekers bij de races etc. was het misschien al opgevallen dat Gert-jan met tape om zijn hand liep dit was namelijk 2 weken terug gebeurd tijdens de eerste race van 24 April in Sint Maarten waarbij de duim wat raar in het stuurwiel terecht was gekomen tijdens de race zelf, dit werd meteen na de heat verholpen met wat tape er om. Even een klein beetje tape eromheen En daar gaat ie weer!! Waren dan ook de woorden die Gert-jan zei tegen de pitreporter Meindert Acda.

Tot dat afgelopen week toch maar werd besloten om eens foto's en echo's van te laten maken aangezien het wel dik bleef en wat ondragelijk was. En om het lang verhaal kort te houden is dat ze denken dat het gescheurd is en niet helemaal dwarsdoor waardoor een operatie niet nodig zal zijn, maar wel even een paar weken de hand in het gips zal moeten blijven. Dus dat is al goed nieuws. De eerst volgende race die op de Agenda staat is Speedway Blauwhuis op 26 Mei dus we hebben nog even om aan te kijken hoe de situatie er dan voor staat.

Lees meer »

Update van alle tussenstanden

Aangezien we er tot op heden goed voor staan qua resultaten doen we hier even een update hoe we er nu voor staan in de volgende klassementen. Deze tussenstanden zijn allemaal bijgewerkt naar de laatste gereden race van 27 April Blauwhuis.

Lees meer »
April 2022

Foto's en Uitslagen Blauwhus Kings Battle day 27 April 2022

Naar de schade Dinsdag avond werd er besloten de volgende ochtend de stockcar klaar te maken voor de Kings Battle dag, er was een nieuwe voor as geplaatst en de puntjes werden allemaal nog even goed op de i gezet.

De stockcar werd door de keurmeester Arie Verhoef naar de aanpassing voorkant ook nog afgekeurd aangezien de voorbumper punt nu 1cm te hoog stond. Dit werd allemaal met het team aangepakt en aangepast uiteindelijk daarna helemaal goedgekeurd. Het programma voor vandaag zag er als volgt uit iedere coureur rijd 2 heats en deze punten werden bij de eerste heat van gister opgeteld voor het plaatsen van de finale. De niet geplaatste rijders reden de Dash for Cash race nog naar de King of Dirt finale.

Lees meer »

Foto's en Uitslagen Blauwhuis Kings night 26 April 2022

Naar dat we afgelopen Zondag goede resultaten wisten te behalen in Sint Maarten gingen we naar 1 dag alweer 2 dagen knallen op Speedway Blauwhuis! Vandaag werden de races gestart om 17:00u met de finales onder kunstlicht.

Er werd met het Engelse systeem gereden waarbij 1 heat door iedere coureur werd gereden waardoor je meteen al kon gaan plaatsen voor de finale, en anders is er nog een herkansing(Consolation) race voor de niet geplaatste rijders. Deze beide dagen stonden er ook 50+ stockcars aan de start.

Lees meer »

Foto's en Uitslagen Sint Maarten 24 April 2022

Naar vorige week de eerste race dag te hebben gehad op Speedway Blauwhuis, was er toch wel het nodige schade ontstaan naar de finale en is er met man en macht aan de stockcar gewerkt om 'm klaar te krijgen voor de volgende race die de week erop alweer plaats vond op het ACON circuit in Sint Maarten. En dit is dankzij gehele team allemaal goed gelukt en vol goede moed werd er naar Noord-Holland afgereisd.

Er stonden vandaag ook weer dikke 50 stockcars aan de start en dus moesten we ons weer zien te bewijzen als superstar. We wensen jullie weer veel lees plezier met het raceverslag de foto's en de re-live film van deze dag.

Lees meer »

Foto's en uitslagen Blauwhuis 17 April 2022

Afgelopen Zondag 17 April eerste Paaszondag stond de eerste race dag voor ons op het programma op Speedway Blauwhuis met 54 stockcars ingeschreven en prachtig mooi weer erbij, keken we uit naar weer een mooie dag met hopelijk goede resultaten met nu startende bij de superstars met jawel de knipperende lampjes op de spoiler!

1ste Heat

Gert-jan mocht meteen in de eerste heat op de baan en met zijn mede superstars in dit geval op de baan Jacob de Vries #453 en Edwin Ploeg #86 mochten ze proberen toe te slaan naar voren, het ging al gauw mis bij andere die stil stonden in de bocht, Gert-jan wist zich hier goed op te anticiperen en ging zigzaggend tussendoor zonder schades en dat ging goed Gert-jan zat achter de eerste rood dakker op dat moment Jan-Roelof Wijbenga #228 en naar de neutralisatie wist Gert-jan zich al snel in de top 10 te binden tot dat ze wat in gevecht bleef met de andere rood dakkers en waardoor een gemene tik kreeg van Jacob de Vries #453 waardoor de auto niet in controle kon houden en Gert-jan met de neus tegen de richting in kwam te staan dit kostte veel tijd, ook voor Jacob zelf hij bleef hierbij haken en uiteraard weer van achter weg zien te komen uiteindelijk gefinisht op een 13e plaats.

2e Heat
In de 2e heat kwam dan even een 2e complete herstart maar Gert-jan deed keurig zijn rondjes en kruiste dan ook mooi door het veld heen in de achtervolging bij zijn mede concurrent van de superstars Pieter Langeveld #155. De race kende voor de rest geen neutralisaties dus het kwam nu echt op de snelheid van de rijder aan om de gaten te dichten naar elkaar Gert-jan wist zich in de top 5 te rijden waarbij in de laatste ronde nog de nr 3 Jan Vrieswijk #104 wist te pakken en deze heat keurig als 3e wist te finishen.

Lees meer »

Paaszondag eerste race 2022!

Aankomende zondag eerste paasdag gaan we de strijd weer aan voor een nieuwe race seizoen! De eerste race zal plaats vinden op Speedway Blauwhuis er staan in totaal 55 stockcars ingeschreven. Met nog een paar klusjes te doen aan de stockcar en de bus zijn we voor 17 April als het goed is helemaal klaar.

Update over de nieuwe merchandise kleding die besteld zijn is dat het nog niet klaar is, we verwachten dat ze over 2 weken klaar zullen zijn.

Graag zien we jullie op eerste paasdag op Speedway Blauwhuis!

Lees meer »
Maart 2022
Oktober 2021

Maris raceparts wordt Klok Racing Parts!

Na 17 jaar stopt Maris Race Parts met het verkopen van onderdelen voor de autosport. Telkens meer bestellingen komen online binnen, dus is het tijd voor een jong team dat beter met internet kan omgaan. Team Maris heeft dit jaren met plezier gedaan en nu is het de tijd om rustiger aan te doen.

Appie en Henk Maris weten dat team Klok het bedrijf met hetzelfde enthousiasme en volg gas zullen overnemen. Team Klok Racing Parts bestaat uit ervaren racers en echte raceliefhebbers die al jaren actief zijn in de autosport.

Net als Maris zal Klok Racing Parts American Racers, Kirkey, All Star autometer, quatremaster, etc verkopen en leveren. Dezelfde service in een nieuw jasje.

Binnenkort lanceert Klok Racing Parts een nieuwe website waar alle informatie komt te staan hoe onderdelen besteld kunnen worden. Hierover later meer.

Wij bedanken Maris Race Parts voor alle jaren en wensen Klok Racing Parts heel veel succes met deze nieuwe stap.

Lees meer »

Foto's en Uitslagen Sint Maarten 10 Oktober 2021 Open Nederlands Kampioenschap

In de eerste heat konden we aardig op de race lijn blijven rijden er werd dan ook geen neutralisatie gegeven in deze heat maar de grip was moeilijk te vinden waardoor de superstars ons zelf voorbij gingen. Deze eerste heat uiteindelijk als 9e gefinisht.

In de 2e heat ook een harde strijd en de auto lag al stukken beter en de snelheid zat er goed  in om zo mooi naar voren te rijden achter Niels Tesselaar #880, maar Niels was wel erg snel en sloeg een gat, en die wist uiteindelijk de heat ook op zijn naam te schrijven. En was het onder andere moeilijk sturen met een kromme stuur uiteindelijk wel als 6e gefinisht.

In de 3e heat ook een felle strijd weer naar voren met een 3e plaats in handen kwam er een neutralisatie in de laatste 4 ronden en er werd geknokt met een partij mooie gevechten allemaal om die 1ste plaats met namen als van Wamelen #47, Zwerver #295, de Vries #618, en wederom Tesselaar #880 waarvan de helft van deze namen uiteindelijk niet eens de finish wisten te halen. We pakten de 3e plaats en daarmee hadden we mooi wat punten gepakt voor zowel de startopstelling voor de NK Finale maar ook zelfs meer punten dan de nr1 van het club kampioenschap aangezien we ook 2e stonden, in het clubkampioenschap.

Lees meer »