Foto's en Uitslagen Hallum 27 Augustus 2022 Dirt Weekend dag 1

Vandaag Zaterdag 27 Augustus waren we klaar voor de strijd, voor 2 dagen racen met vandaag dag 1 bij de Autocross van Hallum van het Dirt weekend met uiteindelijk de grote strijd om de Stockcar F1 Bokaal op Zondag op Speedway Blauwhuis.

De baan van Hallum is omgetoverd tot een speedway baan er is in minder dan 2 weken met man en macht gewerkt aan een a-status baan met nu een boarding om de gehele baan geplaatst. Er stonden voor vandaag 38 coureurs ingeschreven en de eerste punten voor de Stockcar F1 Bokaal finale startplaatsen konden vandaag dan ook behaald worden.

Foto met dank aan RaRaRacing.nl

Heat 1

Helemaal als laatste gestart mooi eerste ronden nog niet teveel risico en zo al wat plaatsjes weten te bemachtigen er kwam een gele vlag door Ronald Kramer #191 en Jan Vrieswijk #104 die met elkaar vast zaten op een gevaarlijke plek. Daarna is de race voortgezet en wisten we als 4e te finishen.

Heat 2

De race kende al vroeg een neutralisatie door Ron Kroonder #217 in de auto van Kuin die stil viel op het rechte stuk. Na de herstart wist die goed uit de problemen te blijven en Gert-Jan maakte zijn meters naar voren toe en nogmaals een neutralisatie door Joyce Boots #13 die nu op rare plek stil stond. Dus kwamen de bumpertjes weer tegen elkaar en ging het geweld weer los we wisten niet echt aan te sluiten binnen de top 4 Gert-Jan finishte deze heat als 5e en pakte net niet de positie van Jacob de Vries #453 die in de laatste ronde spinde maar nog wel door kon.

Heat 3

Een lekkere start en al vroeg in de race halverwege het veld door velen die in de knoei met elkaar zaten wist Gert-Jan keurig door het veld naar voren te strijden. Er kwam een koprol van Dennie Hollema #281 en de race werd even stilgelegd. Daarna ging het weer los en al gauw werd weer de race stilgelegd door er een trekker band op de baan belande, door de vele aanrakingen met elkaar en Gert-Jan zat weer in de top 5 en wederom een neutralisatie door Wendy Koopmans #36 die in de tegengestelde richting stond op de baan, de tussenstand zag er als volgt uit Pieter Langeveld #155 op 1 Marco Kandt #67 op 2 en op 3 was het Albert Sikkema #215 die al 2 heats op zijn naam had voor vandaag daar achter was het Gert-Jan de race werd weer groen gevlagd en de strijd was weer aan Gert-Jan wist uiteindelijk deze heat als 3e te finishen met een leeg lopende links achterband.

Finale

De finale werd gewoon op grading dak kleuren gestart en hoe meer er werd gereden op de baan hoe slechter de baan werd leek het wel met een paar gemene gaten hoe goed de organisatie ook zijn best deed om de baan op zijn best te houden. Gert-Jan maakte keurig zijn rondes kwam even tot stilstand en toen kwam er een neutralisatie deze finale kende vele uitvallers waaronder grote namen als Marco Kandt #67, Richard Falkena #141, Jan-Roelof Wijbenga #228, Pieter van der Iest #226, Edwin Ploeg #86 en helaas ook voor Gert-Jan Klok #152 door wederom een lekke band en afgebroken schokbreker steun links achter een DNF. Het was Wybe de Vries #618 die won zijn 3e finale(World of Dirt Championship, Nederlands Kampioenschap, Finale Hallum ''22) achtereen gereden Finale race.

Foto met dank aan ASF

Een dikke pluim voor iedereen die zich zo hebben ingezet om deze race dag zo op te zetten en we hebben wederom genoten van een mooie race dag! En daarmee kijken we volle moed uit naar de 2e race dag van het weekend.