Foto's en Uitslagen Blauwhuis 28 Augustus 2022 Dirt Weekend dag 2

Vandaag Race day 2 van het Dirtweekend met de uit eindelijke grote Stockcar F1 Bokaal finale die we moesten zien te verdedigen..

Vandaag gingen we dan de grote strijd aan met in totaal 44 coureurs.

Foto met dank aan Andries de Vries

Heat 1

Mooi na voren weten te rijden en wederom gauw in het middenveld met na een neutralisatie ook nu nog wat plaatsjes weten te bemachtigen en we zaten weer in de top 5 toch wist Pieter Langeveld #155 nog Gert-Jan zijn positie af te pakken en finishte we nog op een 6e positie.

Heat 2

Naar een paar ronden onderweg zaten we achter Wierd Gietema #76 en kwam Gert-Jan in aanraking met de trekker band / ''the infield tractor tire'' waardoor helaas een spin ontstond en dus veel tijd verloor waarbij Gert-Jan meteen op een ronde werd gezet door de leiders, tot er een groepje met elkaar in de verdrukking kwam waardoor een neutralisatie ontstond. Gert-Jan nam de touwtjes in eigen handen en ging zich eigen weer laten aansluiten achterin het veld zodat die weer in de zelfde ronde zou zitten als de leiders met de overige rijders die nog reden. Gert-Jan reed een dijk van een race en ging weer lekker naar voren toe en uiteindelijk finishten we weer in de top 5 op een 4e plaats maar helaas volgens de transponder keek ons nog als ronde achterstand aan waardoor we als 10e werden aangezien en afgevlagd terwijl duidelijk op de beelden is te zien dat we als 4e finishten.

Heat 3

De laatste heat voor nog een goede punten score voor de startplaatsen van de Finale. Het ging niet zoals het hoort en Gert-Jan reed langere tijd rond de 12e plaats en was aan het vechten met eigen auto om hem goed op de baan te houden kwam zelfs even langs de boarding even in de knoei met Tea Helder #143 en later ook met de andere dame Wendy Koopmans #36 maar wist wel zijn weg te vervolgen en nog zich zelf binnen de top 10 te finishen op een 9e plaats.

Stockcar F1 bokaal Finale 2022

In de 3e rij aan de buitenkant mocht Gert-Jan startten meteen in de eerste bocht een mega grote crash waar Gert-Jan nog net voor reed, waarbij je bij deze crash wel de crash van het jaar mag gaan noemen waarbij Lourenz de Vries #79, Mark Tesselaar #40, Auke Osinga #592 allemaal bij betrokken waren en ongedeerd uit de auto's wisten te komen. En dus kwam er een complete herstart en de start werd weer vrijgegeven Gert-Jan reed rond de 7e plaats zijn ronden, tot Jacob de Vries #453 uitviel en wat ongelukkig kwam stil te staan werd de race weer stil gelegd. Er kwam weer een herstart dus en Gert-Jan lag 5e een prima start en pakte mooi binnendoor in de bocht 3 rijders en daarmee lag Gert-Jan op de 2e positie het was van korte duur want meteen pakte Jelle Tesselaar uk410 ons terug en verloren we meteen ook weer zoveel plaatsen en zaten we op de buitenlijn. Tot we daarna in de verdrukking kwamen en zo zijwaarts kwamen stil te staan en daarmee was het helaas meteen einde verhaal ook want de koppeling lag eruit dus wederom een DNF in de finale. En we waren niet de enige die uitvielen er viel namelijk nog 23 rijders uit en 8 rijders wisten uiteindelijk de finish te halen. Jelle Tesselaar wist de Finale te winnen en pakte daarmee de winst van de Stockcar F1 Bokaal 2022 net zoals die in 2018 deze bokaal ook wist te winnen maar deze finale was er toch eentje die je niet gauw zal vergeten.

Foto met dank aan Andries de Vries tijdens de finale Stockcar F1 Bokaal met allemaal op 1 foto alle 3 Winnaars van de Stockcar F1/Pinkster Bokaal georganiseerd door Richard Minnema

Het was vandaag niet onze dag helaas en ook dat hoort erbij.. Voor de rest was het een pracht weekend met ook alle lof naar Richard Minnema voor het organiseren van de Stockcar F1 Bokaal evenement!

We bereiden ons nu voor, voor de volgende race die volgende week in Engeland is tijdens het Wereld Kampioenschap 's weekend we zullen dan alleen op Vrijdag 9 September in actie komen op de baan van Mildenhall Stadium waar we begin Augustus ook al 2 dagen in actie waren. en Zaterdag 10 September zullen we dan als toeschouwer de Wereld Kampioenschap op de asfalt baan van Ipswich gaan aanschouwen.

Heat Resultaat
Heat 1 6e
Heat 2 10e
Heat 3 9e
Stockcar F1 Bokaal finale DNF

Foto's met dank aan RaRa Racing, Ruud Swinkels foto, ASF, Andries de Vries, Sjouke Bosma's Foto's

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.