Foto's en Uitslagen Blauwhuis 1 Oktober 2022 Open Fries Kampioenschap

Vandaag de aller laatste race op Blauwhuis voor 2022 en ook voor ons de laatste race van het jaar. Met vandaag op het programma de strijd om het Open Fries Kampioenschap met de finales onder kunstlicht.

Er werd volgens het Engelse systeem gereden de eerste 12 in een heat gingen dan ook meteen door naar de finale.

Gert-Jan kon nog net Luke Groszpietch #496 ontwijken in de eerste heat - foto met dank aan Jm3 Photos

Heat 1

Het was de eerste ronden even zoeken de auto op de goeie lijn te krijgen terwijl Wybe de Vries #618 en Tsjalle Greidanus #229 al een gat wisten toe te slaan en weg te rijden, pakte Gert-jan ondertussen de goeie race pace en maakte zijn meters naar voren hij wist zich ineens goed te herpakken en wist toe te slaan en reed lekker naar voren met al gauw de 2e plaats in handen was het de leider op dat moment in handen van witdakker Yne Wiebe Terpstra #625 die een grote voorsprong had. Gert-jan wist uiteindelijk ook dit gat goed dicht te rijden en nam hij dan ook de leiding over, even was het Luke Groszpietch #496 die dwars ging waar Gert-jan even wat tijd mee verloor maar wist zijn weg goed te vervolgen en pakte daarmee de winst. En daarmee zaten we in de finale van het Open Fries Kampioenschap.

Ondertussen in de andere heat een raar moment van Martin Verhoef #8 die de auto uit zich zelf aan de kant zette hij voelde zich toen al niet goed met alle gevolgen van dien een hartinfarct, na een reanimatie was er wel weer hart ritme en is Martin  naar het ziekenhuis gebracht. En dus zat de schrik er bij iedereen goed in! De organisatie van de FAC heeft met overleg met team van Martin Verhoef besloten om wel door te gaan met de racen en dus liet organisatie weten even een kwartiertje rust te nemen om wat te bekomen van de schrik. Waarbij men heeft goed gehandeld en dus zeker werden gezien als de helden van de dag i.v.m. de snelle handelingen.

Finale Open Fries Kampioenschap

Na het toshen kop of munt werd er beslist dat Gert-jan eerste rij aan de binnenkant mocht gaan starten en de start pakte goed uit en wist zich bij het groepje weg te rijden. Al gauw kwam er toch een herstart waarbij iedereen al aan het opdrukken was gingen we bij uitkomen bocht wijd naar buiten door het gedrang waardoor meteen de volgende 2 rijders Jacob de Vries #453, en Pieter Langeveld #155 binnendoor wisten te gaan we gingen het gevecht aan en lagen dan ook lange tijd op een 3e plaats. Totdat de pechduivel bij Pieter Langeveld #155 weer toesloeg in de finale hij viel uit in leidende positie en daar was ineens Bert de Vries #20 hij nam uiteindelijk de leiding over met op dat moment achter hem Jacob de Vries #453. We gingen het gevecht aan met Jacob maar ook bij Jacob was de pechduivel er door een lekke band. Bert de Vries had al een goede voorsprong opgebouwd en was al te ver uitgelopen voor ons was dus het maximale een 2e plaats totdat in de laatste ronde met nog 1 bocht te gaan bij ons ook de pechduivel toesloeg waarbij het vuurwerk was, de vonken vlogen uit de hut Gert-Jan wist zijn stockcar nog maar net als 6e rollend over de finish lijn te krijgen de uiteindelijke oorzaak was een uit elkaar geëxplodeerde starter krans. We feliciteren Bert de Vries #20 met de finale winst en hij mag zich nu dan ook de nieuwe Fries Kampioen noemen.

Eerste startrij Open Fries Kampioenschap finale samen met Jelle Tesselaar #410 - foto met dank aan ASF.

Filmpje finale met dank aan RaRaRacing

Heat Resultaat
Heat 1 1ste
Finale Fries Kampioenschap 6e

Foto's met dank aan ASF, Sjouke Bosma Foto's, Jm3  Photos


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.