Blauwhuis 1ste Paasdag 9 April

Vandaag Paaszondag ons eerste race voor 2023 van de 62 ingeschreven rijders reden er in totaal 59, het was een dag met vallen en opstaan en sterker terug komen!

Nieuw dit seizoen is nu er meteen rood wordt gevlagd in plaats van zwaaiend geel dit zodat iedereen meteen stil komt te staan.

Heat 1:

Was helaas naar twee ronden al over en uit door een lekke band rechts achter.

Heat 2:

Goed naar voren weten te rijden en met de 2e neutralisatie  lag Gert-jan op de 5e positie toen de herstart werd vrijgegeven wist Gert-jan zich snel in de top 3 te melden en ging in gevecht met Pieter van Iest #226 en Tsjalle Greidanus #229. Het was Tsjalle die de eerste plek wist te pakken Gert-jan was in gevecht met Pieter om de 2e plaats het was stuivertje wisselen tussen de 2 totdat de nummer 1 Tsjalle ineens problemen had en af viel, Gert-jan nam de leiding over. Er kwam een last bender van Pieter en Gert-jan hield de leiding uitkomend laatste bocht maar de snelheid ging er ineens uit en toen kwam er nog een tik na van Pieter bij de finishlijn links achter op de bumper. Maar Gert-jan pakte nog wel de winst. Met wel de nodigde schade wederom jawel lekke band door de achterbumper tegen de band aan, de aandrijfas en de bak waardoor die niet meer op eigen kracht dus meer naar de bus en zelfs naar de weegschalen kon gaven de keurmeesters wel de goed keuring, voor de officiële uitslag.

Heat 3:

Naar het nodige sleutel werk van het team stond de auto toch weer aan de start voor zijn 3e heat een prima race en mooi naar voren weten te rijden alles pakte goed uit en Gert-jan wist al mooi wat groepjes voorbij te gaan al vroeg in de race wederom een lekke achterband deze keer links achter maar wist de vaart er goed in te houden en pakte de 1 naar de ander Gert-jan had achteraf niet in de gaten dat die band zelfs toen al lek was hij deed zelfs bij uitkomen van de 4e bocht een beste wheelie door bij de witte band van middenterrein in aanraking te komen dit doordat die werd afgesneden , gelukkig verloor die hier niet veel tijd door en even later was er een crash tussen Maarten Broekman #87 en Albert Sikkema #215 waardoor de race werd stil gelegd. Op dat moment de 7e plaats in handen. De herstart werd weer vrijgeven en Gert-jan wist zich zelfs in de top 5 te melden maar toen waren het Pieter van der Iest #226 en Tsjalle Greidanus #229 waar die de vorige heat nog mooi in gevecht mee was, werd die nu te gemakkelijk door voorbij gereden conclusie was dat de hele wang van de band af plofte waar bij toen nog alleen op de velg werd gereden werd de laatste rondjes rollende wijs gedaan om zo toch nog de nodige puntjes proberen te pakken en daarmee als 13e over de finish nog te komen.

De Finale:

Een harde strijd een finale met heel veel rood dakkers en superstars aan de start goed door het veld weten te rijden en de posities werden steeds maar meer en meer afgelost naar voren toe de top 10 zat er al in tot er voorgaand  de 3e bocht ineens Peter Susan #210 en Maarten Broekman #87 stil stonden Gert-jan kon dit net nog ontwijken maar klapte tegen de witte binnenband tot stilstand de race werd meteen weer stil gelegd met de nieuwe regeling rode vlag waarbij iedereen meteen stil moet gaan staan. Gert-jan werd terug achteraan gezet en moest dus weer van voor af beginnen naar een paar ronden werd het wederom stil gelegd en was Gert-jan al gauw weer in het middenveld. Uiteindelijk gingen we als 5e over de finish Jelle Tesselaar #410 pakte de finale winst.

Dit zijn de on officiële uitslagen van Blauwhuis 09-04-2023

Heat Resultaat
Heat 1 DNF
Heat 2 1ste
Heat 3 13e
Finale 5e
Dagklassement 10e

Foto's met dank aan Andries de Vries, NDJ Photography, DSMG TWSP, Sjouke Bosma Crossfoto's, Sanne fotografie, Ruud Swinkels foto, Marks Crossfoto's


Extra Update 17-04-2023

De FAC Blauwhuis zegt geen 5e maar 11e in de finale op Paaszondag....

Drie dagen naar de race dag kwam er een hele andere finale uitslag naar buiten dan dat we Paaszondag avond 9 April als 5e gefinishte finalist de prijs in ontvangst mochten nemen...

lees meer...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.