10&11 Juni Europees Kampioenschap Mildenhall (uk)

Dit weekend waren we weer in het Engelse Mildenhall Stadium voor het Europees Kampioenschap. Het waren zeer hete dagen rond de 30 graden er waren in totaal 60 stockcars ingeschreven. We hadden er met zijn allen enorm veel zin in en we gingen er weer met de volle 100% tegen aan!

Zaterdag 10 Juni

Heat 1
Er was wat moeite voor iedereen in eerste instantie om de goede lijn te rijden door het nat sproeien van de baan, dit werd gedurende de race beter Auke Osinga H592 maakte onder andere een beste koprol in deze heat er gebeurde genoeg en werd dus drie keer GE herstart. Gert-jan lag ondertussen al op een mooie 4e plaats De regerende King of Dirt Tom Harris #84 won uiteindelijk deze heat en Gert-jan behaalde keurig de 5e plaats. Daarmee kwalificeerde hij zich al samen met de gehele top 9 van deze heat voor de Finale.

Finale
De finale met in totaal 32 coureurs op de baan startte Gert-jan binnenkant helemaal achteraan naast de Wereld Kampioen #5 Charlie Sworder. We wisten goed weg te komen bij de start en pakte meteen de binnenlijn bij een mooi groepje dat al in elkaar haakte, een ronde later was het een drukker die we kregen van Ryan Harrison #97 waardoor we bij dat zelfde groepje langs de buitenlijn werden gedreven waardoor helaas weer veel plaatsjes moesten verliezen. Daarna wel weer de goede race pace weten te pakken tot een groepje bij elkaar inhaakte voor Gert-jan we konden helaas geen kant meer op, en werd toen op zijn Engels gezegde aan beide kanten gesandwiched waar die dus langere tijd heeft stil gestaan. Uiteindelijk wel weer weten los te komen en met 2 ronden achterstand gefinisht op een 18e plaats. De finale werd gewonnen door Matt Newson #16

Grand National
Mooi naar voren weten te rijden en leuke strijd met Liam Gilbank #20. Frankie Wainman JJ #555 gaf nog een last bender maar Gert-jan hield hem er nog keurig achter en behaalde de 8e plaats in deze laatste race.

Zondag 11 Juni

Alle voorbereidingen en controles om de auto weer zo goed mogelijk op de baan te krijgen voor een nieuwe dag werd gedaan, de gravel van de dag van gisteren werd er ook weer afgewassen en de auto stond er weer strak voor!

Heat 1
Samen met mede superstars Lee Fairhurst #217 en Tom Harris #84 leuke strijd tot we een wat harde tik kregen van Casey Englestone #120 en veel tijd moesten inleveren, wel de goede race pace weten te herpakken en gefinisht als 6e en daarmee hadden we ons laatste goede punten gepakt voor de start positie voor de Europese Kampioenschap finale.

Finale Europees Kampioenschap
Over beide dagen nu naar de dag van gisteren twee plaatsjes opgeklommen en 16e in de puntenklassement en daarmee mochten we dus op de 8ste start rij aan de buitenkant de EK Finale startten. Een prima start en we lagen in de 1ste ronde al op de 9e plaats totdat we in ronde 2 aan kwamen was het Dave Polley #138 die overdwars voor ons kwam, Gert-jan probeerde los te komen via de binnenbaan en kwam los maar door het hele gedrang er achter zat er helaas een kromme slag in de linker achterband die ook langzaam aan het leeg lopen was, dus was het helaas einde race. Het was Tom Harris #84 die de Europese Kampioenschap finale wist te winnen. En daarmee mag hij naast zijn zilveren spoiler nu ook de rood-geel geblokte vlag vertegenwoordigen op zijn spoiler.

Grand National Bev Greenhalf memorial Trophy
De Grand National die in het teken stond om de Bev Greenhalf memorial Trophy race, Gert-jan wist de voormalige winnaar van de EK(2022) nog met zijn rood-geel geblokte spoiler Frankie Wainman Jnr #515 voorbij te gaan en de strijd naar voren toe te rijden was aan! Ook nu een Nederlander die een koprol mee maakte het was Jaro van de Vondervoort #800. We hadden Tom Harris #84 die een lap handicap(ronde achterstand) startte alweer achter ons en we lagen op een 4e plaats tot er een herstart kwam door de volgende Nederlandse coureur Mike Sijbers H389 die overdwars stond op het start-finish gedeelte, was het Tom die Gert-jan een zijdelingse drukker gaf waardoor we onder de gele vlag in de rondte werden gespind. Toen de race dus stil lag reed Gert-jan weer terug naar zijn 4e positie voor Tom Harris etc. maar ze lieten hem er niet tussen... De wedstrijd leiding zei toen dat Gert-jan achter aan moest sluiten en dat deed die uiteindelijk toen werd hij toch verzocht van de organisatie om toch de race te verlaten vanwege het achter af werd gezegd dat Gert-jan heeft ingehaald onder de gele vlag of dat ze hem als uitvaller zagen tijdens de gele vlag werd gecreëerd, één grote manipulatie dus weer van wel of niet want er waren meerdere rijders over het gehele weekend die dit ook zo hebben gedaan waar niks mee werd gedaan. Helaas dus mocht het niet baten er had anders zeker een top 5 of zelfs wel een top 3 in kunnen zitten, want de snelheid was er zeker. Paul Hines #259 wist de Grand national te winnen.

Uitslagen H152 op Zondag 11 Juni

Heat 1 6e
Finale EK DNF
Grand National DNF

Foto's met dank aan Andries de Vries, Colin Casserly, KW-Photos, Martin Downs, Dave Basstock

We zijn over het algemeen zeer tevreden al was het geluk er nu weer niet in de finales we hebben met het gehele team genoten van een prachtig mooi weekend in Engeland en kijken nu ook al zeer uit naar de volgende uitje Engeland in September tijdens de Wereld Kampioenschap Weekend in Northampton.