Podium NK Sint Maarten! Na de zovele pech...

Vandaag het grote evenement van het jaar in Sint Maarten namelijk de strijd om het Open Nederlands Kampioenschap met in totaal 74 stockcars ingeschreven! De heats kende voor ons vele pech waarbij we op het nippertje nog in de finale mochten meedoen om de grote titel.

De titel verklapte het al er was veel pech met de grootste schade van de dag in de eerste heat.

Heat 1:
Het begon al apart Sierd de Vries #54 viel voor de start al stil Gert-Jan hielp op dat moment door even een duwtje te geven waarbij Sierd naar het middenterrein kon gaan. Toen de start werd vrij gegeven viel Gert-Jan ineens ook stil... Zit er een vloek op die auto van Sierd zou je denken, gelukkig kwam er om één of andere reden een complete herstart en kregen we een duwtje van de Manitou waarbij de stockcar weer aan de praat kreeg en zo nog mocht meedoen aan de complete herstart.

Deze start was die wel weg maar het mocht niet langer dan een halve ronde duren of we zaten in de mengelmoes waarbij we met de neus omhoog kwamen en Patrick Tersteeg #447 voor ons op zijn zij belande en zo ook bij ons in het achteras werd geklapt waarbij de achterband met gedeelte ophanging van de steek as van de achteras af brak. Helaas einde heat 1 dus en daarmee DNF.

Het team was met man en macht bezig en wisten de stockcar weer zo goed als klaar te krijgen waarbij ook nog ruim op tijd voor ons volgende heat.

Heat 2:
Goed op weg naar voren in de achtervolging bij Pieter van der Iest #226. Toch even gespind waarbij het geluk was dat er een herstart kwam. Gert-Jan moest weer helemaal van achter weg zien te komen maar wist al gauw weer naar een paar ronden in het middenveld te rijden en zat meteen weer achter van der Iest als of er niks gebeurd was. We kwamen aan in de top 5, er waren vele met lekke banden door de rommel op de start-finish gedeelte van de baan Gert-Jan ondertussen lag op de 2e plaats en helaas was daar weer de pech en ging ook rechts achter de band lek en met nog zo'n dikke 5 ronden te gaan zakten we helemaal af naar een 12e plaats uiteindelijk wel de race gefinisht.

Heat 3:
We gingen als beste rood dakker door het veld met Sander Goos #236 als volgende rood dakker bij ons in de achtervolging het was Jur Blokker #7 die wat ongelukkig voor ons bij de binnen bult op klapte in de bocht waarbij die bijna op het dak ging Gert-Jan anticipeerde hier op om naar de buitenlijn te sturen waardoor er wel wat plaatsjes werden verloren. Er werd echt op safe gereden niet te veel risico nemen en ook moest er nog goed worden geanticipeerd in de laatste ronde toen Sjaak Kentie #179 wat ongelukkig op het rechte stuk stil kwam te staan. De race uiteindelijk gefinisht als 7e.

Uiteindelijk zaten we als 34ste over de dag toch net van de 37 in de Nederlandse Kampioenschap 's finale!

Finale Nederlands Kampioenschap:
De puntbesten over de dag starten voorop met op de eerste startrij Mark Veenstra #181 en Hindrik Gommers #317 die het veld liet rollen met 2 formation laps werd daarna de start vrijgegeven en Gert-Jan dus vanaf de 34ste positie wist al goed naar voren toe te strijden en de race leek al een eind op weg of er was een herstart waarbij nog maar 2 ronden waren gereden van de in totaal 25 ronden lag Gert-jan al op de 11e plaats niet veel later naar de herstart alweer gauw rode vlaggen door Wierd Gietema #76 die op zijn dak lag net voor de start-finish gedeelte van de baan daarbij lagen we al op dat moment op een 9e plaats. En de strijd was aan, ieder die er voor kwam moest zien dat die aan te kant ging de race pace was er duidelijk, Tot we aan kwamen op de 4e plaats met nog paar ronden te gaan liepen we ook nog in op de nummer 3 Koen Maris #61 die leek problemen te hebben met de grip wisten we hier ook toe te slaan en de top 3 in te dringen. De nr 1 Mark Veenstra #181 wist onbedreigd de race te winnen en zich als nieuwe Nederlands Kampioen te kronen met op de 2e positie Pieter Langeveld #155 en naar alle pech dit seizoen en de heats van vandaag mochten wij de 3e plaats pakken in de NK finale!

Onze felicitaties gaan uit naar Mark en zijn team naar het behalen van deze NK winst.

Foto met dank aan Go2ASF

Heat Resultaat
Heat 1 DNF
Heat 2 12e
Heat 3 7e
Finale NK 3e
Dagklassement 12e

Foto's met dank aan Sjouke Bosms Crossfoto's, Pewi, Go2ASF, RaRa-Racing, Te-Crossen


Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten naast de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

1u 49m Heat 1

3u 43m Heat 2

4u 58m Heat 3

6u 40m NK Finale

We bedanken het team, sponsors de fans en de fotograven voor deze mooie dag met de pech over de dag maakte de finale alles toch weer goed! We zullen over 2 weken aan de start staan bij het Dirt weekend Op Hallum en Blauwhuis met de uiteindelijke grote Stockcar F1 Bokaal finale op de Zondag op Speedway Blauwhuis.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.