Blauwhuis 31 Maart: De snelheid is er, nu het geluk nog...

De seizoen opener op 1ste Paas Zondag in Blauwhuis de vuurdoop met o.a. de vernieuwde stockcar en de nieuwe motor qua snelheid zit het goed nu moet het geluk nog meezitten. Lees hier het uitgebreide verslag over deze eerste race dag te Speedway Blauwhuis

Heat 1

In de allereerste heat ingedeeld de baan was nog erg nat om door te rijden door de vele regen van de afgelopen dagen, het was daarom ook moeilijk de auto op de goeie race lijn te houden. Zo zaten we een tijdje met Richard Falkena #141 in gevecht om en om stuivertje wisselen er kwam een herstart op dat moment begon de stockcar rookontwikkelingen te tonen we zaten op dat moment in de top 5. Naar dat de start weer werd vrij gegeven kwamen we in gevecht met Joey Slooff #100 en Wybe de Vries #618 die elkaar even uit schakelden. Gert-Jan nam de leiding over en reed een aardige gat weg bij de concurrentie maar hoe langer de race duurde hoe meer rook er van de auto af kwam, de laatste ronden werd er ook niet meer vol gas gereden door Gert-Jan tot de starter 3 ronden bord aan gaf zette Gert-Jan vanaf leidende positie op dat moment de auto aan de kant met als resultaat een uitvalbeurt(DNF).

Foto met dank aan Jm3Photos

Gelukkig niks aan de hand met de nieuwe motor, het bleek uiteindelijk te gaan om een lekkage van een slang dachten we... Toch was het iets meer schade de waterpomp pakking die stuk was, dit had toch wat meer voeten in de aarde en duurde het allemaal  qua sleutelen wat meer aan tijd waarbij tijdnood was voor de volgende heat gelukkig konden we in een andere heat ingedeeld worden om zo de auto op tijd klaar te kunnen krijgen. Het team heeft met man en macht de auto weer weten te prepareren voor de volgende heat.

Heat 2

In de tweede heat was de baan conditie een hele verbetering en waren we constant de hele race door in gevecht met Louw de Vries #79 toch wisten we wel veel tijd te winnen ook met dank aan een herstart om in de top 4 het gevecht aan te gaan met o.a. Willem Zwerver #295 en Wierd Gietema #76 en achter Gert-Jan was het Louw de Vries #79 die allemaal zo dicht op elkaar reden waarbij 1 van de 4 rijders nog kon winnen door die last bender goed te doen. Toch was het Louw de Vries #79 die ons in de laatste bocht nog wist te passeren waardoor Gert-Jan 4e werd met als resultaat de steek as stuk. Maar zo wel de eerste punten wist te pakken over de dag.

Dit werd weer gemaakt door het team en ook de gearing van de bak werd aangepast voor de volgende heat.

Heat 3

Als eerste rood dakker goed door het gehele veld weten te rijden en de auto lag als een Jekko op de baan wat ging die goed en de snelheid was ook goed tot de starter kwam met de laatste 3 ronden bordje reed Gert-Jan als leider met minimaal 5 auto's lengte voorsprong op de nummer 2 Willem Zwerver #295 met nog 2 ronden te gaan, ging het mis Gert-Jan zat met een groepje achterblijvers voor hem in de weg en hij zette zijn voorbumper op de achterbumper van Wendy Koopmans #36, Gert-Jan kwam uiteindelijk vast te haken bij Stan Eizinga #35 op het zij rek met als resultaat de boel krom bij de voor as waardoor we niet meer verder konden en daarmee alweer vanaf leidende positie een 2e uitval beurt over de dag moesten gaan noteren.

Het was daarom allemaal nog spannend of we wel genoeg punten zouden hebben voor de finale van de dag, toch heeft die 4e plaats in de heat goed gedaan want we zaten in de finale.

Finale

Vol goede moed de finale in als laatste rood dakker opgesteld bij de rode daken grading, een prima start de grip zat goed en meteen al een groepje van geel en blauw daken die vast kwamen te haken mooi weten binnen door te gaan zo zaten we al gauw als beste rood dakker erbij en daardoor kwam er toch een rode vlag dat betekende een complete herstart.

De finale dus weer compleet opnieuw opgestart volgens de startopstelling die voor Gert-Jan fataal werd Rick Wobbes #14 kwam eerste bocht ingaand links achter bij Gert-Jan op te haken waardoor Rick achterste voren stond geparkeerd op de linker achterwiel van Gert-Jan. Hierdoor wederom schade door de schokbreker die was afgebroken en een gat in de beplating van de hut. Daarmee de 3e uitvalbeurt van de dag dat erg balen was en zo sloeg die pechduivel toch helaas weer toe met een uitval beurt.

Foto met dank aan pewi.nl

Onze felicitaties gaan uit naar Roy Peetoom #710 die zijn aller eerste finale overwinning wist te pakken met zijn nieuwe stockcar.

Heat Resultaat
Heat 1 DNF
Heat 2 4e
Heat 3 DNF
Finale DNF
Dagklassement 32e van de 46

DNF = Did Not Finished (is niet gefinisht)

Er had zeker meer in het vat gezeten over de hele dag maar de race resultaten tellen pas als de finishvlag is gevallen, over het algemeen buiten de uiteindelijke uitslagen zijn we zeer tevreden met de auto en mogen we ondanks het geluk niet mee zat tevreden terug kijken op deze dag en blij zijn met de prestaties van de auto, motor de coureur en het goede team werk, het is nu alleen nog een kwestie dat die puzzelstukjes even op zijn goede plaats vallen.

Voor de rest hebben we een prachtige race dag gehad en hebben ook weer heel wat nieuwe club van 50 leden mogen verwelkomen deze staan nu ook op de Club van 50 pagina dank jullie wel voor de steun en voor de rest iedereen bedankt voor deze leuke dag ook zijn alle tussenstanden bijgewerkt op de Tussen klassementen pagina.

Foto's met dank aan:

Andries de Vries, RaRa-Racing, Jm3 Photos, Sjouke Bosma Crossfoto's, Pewi.nl, TWSP/DSMG, GO2ASF, Ruud Swinkels foto, Ed Jacobs

Extra foto's toegevoegd 4-4-2024

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.