Sint Maarten 14 April: I'm spinning around day...

Weer terug in Sint Maarten voor ons de laatste keer Sint Maarten was tijdens de NK in Augustus 2023, waar Gert-Jan toen de 3e plek wist te behalen naar de vele pech in de heats.

De baan kende een kleine lay-out verandering met name in de binnen bochten, verder hadden we een aangename weertje met een zonnetje en een lekker windje waren we van de partij met in totaal 57 stockcars aan de start. We hadden de stockcar weer strak ervoor naar de vele schade tijdens de eerste race in Blauwhuis(31 Maart)

Heat 1

In de aller eerste heat aan de start ging het al meteen goed mis door naar het start-finish gedeelte op de eerst bocht af te komen gespind te komen staan door weinig grip in de bochten waarbij velen gespind stonden. Er werd maar niet ge-herstart en Gert-Jan kon uiteindelijk wel weer door, door achter in het veld aan te sluiten, met nog in de zelfde ronde als de leider te komen tot er toch een herstart kwam. Naar de race weer was vrij gegeven nog een keer rond getikt door Ronald Kramer #191, De auto lag niet goed op de baan waarmee problemen waren bij de besturing van de auto lange tijd rond de 7e plaats gereden de laatste ronde nog met een kleine gang rollende over de finish door een lekke band rechts achter en de stangen van de besturing krom links voor. Nog wel gefinisht op een 11e positie.

Heat 2

Mooi naar voren weten te rijden als 2e rood dakker door het veld achter Richard Falkena #141 er kwam een herstart en toen zaten we in de top 10. Naar dat de herstart werd vrijgegeven kwamen we aan in de top 3 even weer wat plaatsjes verloren, het was Niels Tesselaar #418 en Wybe de Vries #618 voor Gert-Jan in gevecht om de 2e plaats met nog kleine 2 ronden te gaan spinde Gert-Jan wederom in bocht 3-4 op dat moment werd de race dan al wel stilgelegd en afgevlagd vanwege de leider al in de laatste ronde reed waardoor we nog wel 4e werden in de eind resultaat van deze heat.

Heat 3

Eerste paar ronden als beste rood dakker door het veld heen voor korte duur het was Richard Falkena #141 die een tik gaf op de achterbumper van Jorn Adema #56 waarbij de tik werd doorgegeven tegen Gert-Jan zijn achterbumper, Gert-Jan kon door die tik helaas niet meer goed op incasseren hier door meteen alweer gespind. De race wel weer weten te vervolgen door achteraan te sluiten de race kende helaas geen herstarten en in de laatste ronden viel de auto stil door een kapotte versnellingsbak waardoor we het met een uitval beurt moesten gaan doen.

Gelukkig had Bert de Vries een reserve bak voor ons en hebben we deze weten te maken voor de finale.

Finale

De start was een Déjà vu oftewel een flash back zoals de finale verliep tijdens de seizoen opener in Blauwhuis binnen een ronde was het alweer over en uit, door het inkomen bocht een tikje na te krijgen van Pieter van der Iest #226 stond Gert-Jan wederom met de neus tegen de tegenstelde richting in langs de boarding. Naar een paar ronden werd de race stil gelegd we lagen hierdoor al een paar ronden achter waardoor de auto door Gert-Jan hier op het midden terrein werd gezet om zo de auto voor de rest te besparen voor de Kings Battle in Blauwhuis.

Heat Resultaat
Heat 1 11e
Heat 2 4e
Heat 3 DNF
Finale DNF
Dagklassement 29e van de 57

DNF = Did Not Finished (is niet gefinisht)

Alle tussen klassementen zijn ook weer bijgewerkt naar Sint Maarten.

Al met al de pech blijft toeslaan met vandaag in alle heats meerdere malen te zijn rond gespind, de volgende bijpassende quote uitspraak is dan ook wel van toepassing als ''I'm Spinning around'' zoals Kylie Minoque ooit zong.

We zullen nu alles goed na lopen voor de Kings Battle we weten dat we in Blauwhuis snel waren we zullen dan gaan mee maken of we die gifbeker leeg hebben ja of nee en het geluk dan ook weer aan onze kant mag en zal zijn.

Foto's met dank aan:

Sjouke Bosma Crossfoto's, Mark's Crossfoto's, Go2ASF, Hein van Schie


Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten onder de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-Jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

55m Heat 1

3u 10m Heat 2

4u 44m Heat 3

6u 37m Finale

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.