Sint Maarten 19 Mei 1ste over de dag!

Vandaag 1ste Pinksterdag 19 Mei stonden we aan de start voor de 2e maal dit seizoen in Sint Maarten. Dit is tevens de laatste race voor de eerste grading / dak kleuren periode wijzigingen van 2024.

Heat 1

Naar 3 keer een complete herstart waarbij veel wit en geel dakkers waren betrokken bij een enorme crash ingaand eerste bocht waren er al vele uitvallers. Lange tijd waren we met Pieter Langeveld #155 in gevecht, er werd in de bochten nog al wel wat aardig tijd ingeleverd met name in het midden van de bochten om de kont weer zo snel mogelijk dwars te krijgen bij het uitgaand van de bochten. Uiteindelijk lagen we in de laatste ronde op een 6e plaats met beide Gebr. Tesselaars #410 en #418 op positie 4 en 5 wist Gert-Jan de beide gebroeders een last bender te geven om zo mooi binnendoor te gaan en daarmee nog te finishen op een mooie 4e plaats!

Heat 2

Geen herstarten kende deze heat de bochten gingen nu stukken beter waarbij ingaand bochten de auto nu nog wel wat zenuwachtiger reageerde voor de rest goed naar voren weten te rijden als beste rood dakker door het veld met nog 2 ronden te gaan haakte Gert-Jan zijn voorbumper even over de achterbumper van Bram Klaver #500 gelukkig bleven ze niet lang vast haken en wist Gert-Jan daarna de 3e plek te veroveren van Bram waarbij we dit keer als 3e over de finish kwamen.

Heat 3

Keurige heat en ook nu weer goed zonder problemen naar voren weten te strijden er kwam een herstart waarbij we de 4e plaats in handen hadden naar de herstart werd vrijgegeven waren het Jacob de Vries #453 en Jelle Tesselaar #410 die ons voorbij wisten te gaan even later werd de race weer stil gelegd, ook nu weer liggende op plaats 4. Deze herstart was Gert-Jan goed wakker waarbij Jacob de Vries #453 vast bleef haken met Robin de Ruiter #609 wist Gert-Jan hier goed van te profiteren en naar een 2e plaats te rijden met Mark Veenstra #181 in de achtervolging, Mark wist in de laatste bocht Gert-Jan nog wel net te passeren waarbij het een echte foto finish werd! Toch wist Mark net de 2e plaats binnen te halen, en zo werden we net als de vorige heat toch wel weer keurig 3e.

Naar de laatste heat stockcars waar wij ook in stonden ingedeeld moesten we snel de auto klaar zetten voor de finale want die werd meteen hierna al gereden door dat de finales waren geschrapt van de andere klasses i.v.m. tijd en vergunningen moest het voor 18:00 afgelopen zijn. Wel kreeg de F1 Stockcars de kans net voor 6 uur om de finale te rijden.

Finale

De finale zonder herstarten goed naar voren gestreden en als beste rood dakker de hele race door goed door het veld gereden waarbij de wit dakker Bram Klaver #500 de finale won, Jan-Bauke van Kalsbeek #75 werd 2e en Gert-Jan pakte de laatste podium plek met wederom een 3e plek waarbij we ons eerste finale voor dit jaar zijn gefinisht!

Hierbij bleef gelukkig de 10e uitvalbeurt voor dit seizoen vandaag nog even uit, door de goede resultaten van vandaag waren we eerste over de hele dag en kunnen we zeggen dat we de rode spoiler nog mogen blijven behouden bij de nieuwe grading periode!

Met deze mooie dag resultaten kunnen we zeggen dat we voor vandaag het omkeerslag van maar geen geluk hebben is gekeerd naar het geluk aan onze zijde.

Iedereen weer bedankt voor deze mooie dag en ieder inzet!

Heat Resultaat
Heat 1 4e
Heat 2 3e
Heat 3 3e
Finale 3e
Dagklassement 1ste van de 52

Foto's met dank aan:

M. Jansen, Marks CrossFoto's, RaRaRacing


Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten onder de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-Jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

2u 00m Heat 1

4u 15m Heat 2

5u 57m Heat 3

6u 29m Finale en huldiging Top 3

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.