24-10-2017 Foto's & uitslagen Kings Lynn 21 Oktober

Gister op 21-10-2017 mocht Gert-jan Klok #152 zelf naar 2 maand niet te hebben geracet, het weer gaan proberen en tevens ook de laatste race voor ons van 2017 en deze werd gereden in Kings Lynn (Engeland)!

De eerste heat die werd gereden bestond uit de wit en geel dakkers van Engeland + alle Nederlandse coureurs maakt niet uit welk dak kleur je bent, dus Gert-Jan mocht ook deelnemen in deze heat met zijn blauw dak. Hij wist goed mee te komen in de achtervolging met Rick Wobbes H14 naar voren te komen totdat Gert-Jan bij een stilstaande auto opreed en hierdoor wat tijd verloor wel weer weten door te kunnen rijden later kwam er ook nog iemand in de zij waardoor ook weer even veel tijd werd verloren wel de race uit weten te rijden op een 18e plek met een lekke tank..
Dus er werd vol op gesleuteld met man en macht om de stockcar weer op de baan te krijgen.. De heat waar Gert-Jan voor stond ingedeeld werd niet op gered jammer genoeg. En dus moest Gert-Jan het proberen in de herkansing race(Consolation) de stockcar was gelukkig weer helemaal ready, de Top 12 van deze heat gaat door naar de Finale.
Gert-Jan reed goed mee en wist de race vlekkeloos uit te rijden en te finishen op een keurige 5e plek en daarmee zaten we ook in de finale!!
De Finale dan met 1x een complete herstart door dat Sjaak Kentie H179 op zijn zij lag . Gert-Jan had een goede start tot dat er weer een koprol kwam van een coureur dit keer was het Bobby Griffin #166, Dit keer was het dus een herstart en geen complete Gert-Jan stond er lekker bij en reed de grootste gedeelte van de race wel op een 4e plaats totdat de snellere mannen er aan kwamen #445, #390, #515 etc. Gert-Jan kreeg het nu moeilijker om zijn racelijn te behouden en ging zo wat plaatsjes naar achter ook kwam #220 Will Hunter wat langzaam voor Gert-Jan op zijn racelijn en hierdoor kwam er dus een opstootje en daarmee bedacht Gert-jan zich niet en zette hij meteen Hunter #220 vol in de boarding, Hunter bedacht hem ook niet en kon ook door en hij pakte meteen in de volgende bocht Gert-Jan vol terug en deze keer was het dus de boarding in voor de H152( kijk foto's )... Al met al er werd echt stockcar gereden!! Gert-Jan kon nog wel door racen maar moest later toch afhaken met een lekke band.
De Grand National de laatste race van deze race avond in Kings Lynn met ook weer mooie racerij keurig de race weten te rijden en rond de 6e plaats te blijven rijden wist Gert-Jan uiteindelijk ook keurig op een 6e plaats te finishen! En mochten we uiteindelijk naar alle pech in de begin van de avond toch terug kijken op een super mooie race avond in Kings Lynn!! Ook nog een leuk weetje is dat Gert-Jan de 18e snelste tijd had te pakken deze race dag en daarmee snelste Nederlander was deze dag het scheelde 0,6 sec. met de nr 1.
Volgende week zal Samantha van Empel net als vorig jaar het seizoen nog gaan afsluiten in Lelystad met de Lady's race in de asfalt stockcar van Johan de Vries #257.

Uitslagen Kings Lynn 21-10-2017 (UK)
White / Yellow / Dutch Heat: 216 - 338 - 45 - H14 - 74 - H30 - H179 - 415 - 267 - 451 ( 18e H152 )
Heat 1: 445 - 74 - 338 - 11 - 422 - 217 - 259 - 175 - 169 - 25
Heat: 2: 55 - 390 - 21 - 515 - 335 - 212 - 220 - 166 - 463 - 415
Consolation: 76 - 16 - 216 - 326 - H152 - 12 - 555 - 207 - 22 - H179
Final: 390 - 445 - 55 - 326 - 515 - 422 - 338 - 74 - 21 - 555 ( DNF H152 )
Grand National: 515 - 390 - 55 - 21 - 212 - H152 - 11 - 175 - 216 - 555