Foto's, Filmpjes en Uitslagen 22 Juni Makkum

Vandaag een prachtige mooie dag met mooi weer, gingen wij deelnemen aan de autocross in Makkum samen met 9 andere concurrenten aan de start op deze dorps cross!

De baan was aan de binnenkant bochten erg nat voor de rest lag de baan er prima bij, en was het eerst even wennen aan de baan.

Heat 1 er werd gewoon op dak kleur gestart maar i.v.m. de weinig deelname wel allemaal dicht op achter elkaar gestart. Iedereen ging bij de eerste bocht al zijdelings bij elkaar op Gert-jan kwam er uiteindelijk goed door en wist snel al de 4e positie te pakken. Halverwege de race wisten we Ouwe Bijlsma #3 ook voorbij te komen, Jacob de Vries #453 wist ons ook nog voorbij te gaan, uiteindelijk viel die later uit in de race. Waardoor de battle tussen Ouwe en Gert-jan door ging om de 3e positie, uiteindelijk leek het erop dat we de 3e positie konden vast houden totdat toch nog in de laatste ronde ineens Bert de Vries #20 er weer was naar een grote inhaal race en ons zo nog in te halen en daarmee finishten we op de 4e plek in de 1ste heat.

In de 2e heat wist iedereen nu de eerste rondes goed door te komen en zo zijn rondjes te kunnen maken, de start bij ons ging ook prima en wisten de rood dakkers Bijlsma #3 en De vries #20 goed voor te blijven! En pakte zo mooi plaatsje naar plaats naar voren! Bert de Vries wist ons later toch voorbij te komen en het leek erop dat we niet meer dan een 5e plaats konden pakken aangezien ook Johannes Bijlsma #2, Hein Damstra #232, Jelle Bijlsma #388 de vaart er goed in hadden totdat net voor de Finish Hein Damstra de auto net niet goed kon houden bij uitkomen bocht en in de sloot terecht kwam, kregen we de 4e plaats toch nog wederom als cadeau, in deze 2e heat!

De 3e heat wederom iedereen goed weg en ook Gert-jan wist zijn weg goed te vervolgen, Er werd hard gestreden en al snel lagen we weer rond de 4e plaats! Toen ging het mis bij Jelle Hiemstra #173 de auto ging teveel naar binnen waardoor die met de neus tegen de wal stond Johannes Bijlsma #2 en Gert-jan werden de dupe en reden zo bij hem op in de zij, uiteindelijk kon er nog wel goed op worden geanticipeerd om zo zijn weg te vervolgen achter Johannes Bijlsma en daarmee finishten we nu op een 3e plek.

De Finale werd gewoon ook op Grading kleur gestart, in de eerste ronde bij het uitkomend bocht ging het meteen mis bij Jelle Hiemstra #173 hij slingerde nogal raar van af buitenkant naar de binnenkant baan waardoor die andere dwars zat en ons ook enorm mee te pakken had! En zo stonden we samen vast... Jelle wist hier weer als eerste weg te komen Gert-jan wist uiteindelijk ook nog door te kunnen met een ronde achterstand moesten we dus een inhaal race gaan doen! We sluiten dus weer achter de hele stoet aan bij Stefan de Jong #53 met een ronde achterstand moest Gert-jan dus zich zelf weer zien te unlappen. En dat wisten we uiteindelijk te doen bij de volgende rijders Willem de Boer #58, Hein Damstra #232 en Stefan de Jong #53 en de gang zat er lekker in en al snel wisten we aan te sluiten bij de beide Bijlsma's die wisten we niet meer voorbij te gaan en moesten we het doen met een 7e plaats van de 7 die zijn gefinisht.