Terugblik Gebr. Klok Racing 1/8 maand: April

In aanloop naar 2021 waarin Gebr. Klok Racing 10 jaar zal bestaan gaan we dit jaar in elke maand een terugblik doen op de gebeurtenissen van Gebr. Klok Racing, dat kan zijn een leuke gebeurtenis maar ook mindere leuke gebeurtenissen.

Terugblik op Speedway Emmen 24-09-2011 Gouden Helm Race

De eerste terugblik wat we gaan terug bekijken is de eerste Gouden Helm race met beide Gebroeders Klok aan de start in 2011 op Speedway Emmen, we nemen jullie dus even mee naar de 24ste van September in 2011. Gert-jan actief als witdakker en in eigen stockcar, Evert-Jacob actief als geel dakker reed in een geleende stockcar(van Wieger Minnema #44). Door de grote deelname werden er maar liefst 9 heats gereden(waar van iedere coureur 3 heats rijd) om zo de meeste punten bij elkaar te kunnen halen voor de Gouden Helm finale, grote namen deden mee zoals De Bruijn #399, Wobbes, #22, van 't Veer #16 maar ook o.a. deelname uit Engeland namelijk de snelle geeldakker Geoff Nickolls #215.

Uitslagen in de heats

Uitslagen Gert-jan Uitslagen Evert-jacob
Heat 1: 8ste Heat 1: 11e
Heat 2: 1ste Heat 2: 13e
Heat 3: 3e Heat 3: 1ste

Zoals je wel ziet ging het in de heats al lekker voor Gert-jan en bij Evert-jacob ging het iets minder met wat pech in de eerste 2 heats waarbij wel is uitgereden en in de laatste heat voor de finale wist Evert-Jacob nog wel een overwinning te behalen net zoals Gert-jan dat in zijn 2e heat deed. En deze resultaten waren genoeg om beide een startplek te bemachtigen in de finale!

Er werd op punten gestart over de gehele dag Gert-jan was tot dusver 4e over de dag en mocht daarbij dus in de 2e rij aan de buitenkant starten. Evert-Jacob kwam als 20ste in de finale terecht en met een dikke 30 auto's op de baan gingen alle stockcars de baan op met de achterbumper tegen de boarding werden de stockcars eerst geparkeerd om zo daarna naar hun startplek te kunnen gaan, voor de gene die achter Evert-jacob stonden in het publiek konden zien dat de zenuwen hoog waren! Toen iedereen op zijn startplek stond en het veld ging rollen klonk uit de speakers de welbekende Lets get ready to rumble!! En daarmee ging het brute geweld los! Gert-jan kwam in de verdrukking en kwam in de knoop met Greidanus #29 en moest vele laten passeren.. waarbij dus een slechte start tegemoet ging, Evert-jacob had daar in tegen een super goede start en was binnen een ronde zelfs al zijn broertje voorbij! En in de 2e ronde lag Evert-jacob dus al op de 9e plaats! Terwijl Geoff Nickolls UK215 en Jouke Stapert #353 een geweldige start en gevecht hadden voor in om de 1ste plaats leek het of de rest van het veld er niet aan te pas kon komen, totdat Geoff Nickolls UK215 in de rondte ging en wat ronden later werd Jouke Stapert #353 in de rondte gezet door John van 't Veer #16 nieuwe leider op dat moment in handen van Jessy de Bruijn #399. Gert-jan was ondertussen heel wat plaatsen verloren maar kon uiteindelijk wel weer goed door en had zijn race ritme weer gevonden en was in de achtervolging naar Ouwe Bijlsma #3, helaas halverwege de race onder een neutralisatie besloot Gert-jan er tussen uit te rijden, door een over verhitte motor de stockcar werd aan de kant gezet. Gert-jan dus op het middenterrein op de baan en werd naar de veilige plaats boven op de container verwezen om te zien hoe het bij broer Evert-jacob dan nog ver ging... Met nog een paar ronden te gaan lag Evert-jacob dus al op de 4e plaats achter Martijn Oudhuis #477, Evert-jacob had in zijn spiegel de Engelsman Geoff Nickolls UK215 die op dat moment dus 5e lag. De herstart werd weer vrijgegeven en ieder ging zo snel dat ze niet aan mekaar te pas konden komen totdat Evert-jacob de aanval inzette om de 3e plaats en wist over te nemen van Martijn Oudhuis #477, maar Martijn zette meteen de aanval weer terug in bij de volgende bocht en ging daarbij Evert-jacob weer voorbij er werd echt stockcar geracet een prachtige gevecht! En uiteindelijk werd Evert-jacob 4e! Jessy de Bruijn #399 won de gouden helm, en met op de 2e positie Louw Wobbes #22.

Al met al een mooie Racedag voor de Gebr. Klok van 9 jaar terug.

Onboard Gert-jan Klok #152 Speedway Emmen 24-09-2011

2e Heat

3e Heat

Finale

Finale Gouden Helm Speedway Emmen 24-09-2011

Nog een leuk weetje de gene die dit filmpje van de Finale heeft gefilmd is Jelle Bijlsma, hij rijd vanaf heden nu in deze zelfde stockcar waar Evert-jacob deze dag in reed.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.