Foto's en uitslagen van Blauwhuis 4 Juli 2021

Na 21 maanden niet meer te hebben geracet, was het vandaag eindelijk zover en kon en mocht er weer geracet worden! En jawel in stijl aan de start met de nieuwe stockcarbus en de nieuwe stockcar! met 56 stockcars aan de start beloofde het een mooie race dag te worden, ook waren de weergoden vandaag ons goed gezind!

De eerste heat zonder nog te hebben getraind ging Gert-jan meteen vlot van start en sprong meteen goed weg alleen de wegligging is nog niet optimaal en met name zat het in de remmen, en daar verliezen we veel tijd mee o.a. de bochten ook kwam Gert-jan even vast te zitten met de jonge rookie Roy Peetoom #710 die in de ex stockcar van Engelsman Ryan Harrison(#197) reed. Voor de rest was het de hele race door een mooie strijd met de regerende Nationale Puntenkampioen van 2019 Wybe de Vries #618. De race uiteindelijk wel uitgereden op een 15e plaats. De transponder van ons gaf 3 ronden geen signaal af waardoor we 3 ronden achterstand kregen, anders hadden we rond de 7e plaats gefinishd.

In de 2e heat naar wat aanpassingen ging het al wel stukken beter, de auto werd mooi op de binnenlijn gehouden in de bochten en de snelheid zat er goed in maar nog steeds niet tevreden over de remmen. Er kwam een neutralisatie en dus een herstart Gert-jan lag op dat moment 9e hij wist uiteindelijk nog 5 rijders in te halen en finishte als 4e. En daarmee pakten we dus ons eerste belangrijke punten om in de finale te komen.

In de 3e heat was Gert-jan al snel naar voren en waren er al aardig wat uitvallers er kwam weer een neutralisatie en bij de herstart lag Gert-jan 4e, helaas ging de herstart niet vlekkeloos en haakte Pieter Langeveld #155 even in de zij waardoor we even dwars gingen maar wel weer door konden dit koste dus veel tijd en posities, maar we konden door en gingen de strijd weer aan naar voren. Met een mooie strijd met Pieter Langeveld #155 en wederom met Wybe de Vries #618. Op laatst lagen we wel weer in de top 3 tot Willem Zwerver #295 even heen en weer zwabberde en hierdoor Kwam Gert-jan met de rechtervoorzijde op het zij rek van Zwerver en liften even een paar meter mee hij wist zich ervan af te slaan en zwenkte daarmee naar middenterrein bijna bij de witte trekker banden op maar het ging goed en Gert-jan vervolgde zijn weg, uiteindelijk nog als 5e gefinisht.

We zaten in de finale helaas wel van korte duur door Jelle Tesselaar #410 die dwars voor ons terecht kwam, naar 3 ronden hing de voorkant hierdoor op de grond conclusie was dat de schokbreker rechts voor was afgebroken en daarmee werd dit de eerste uitval race.

De nieuwe Stockcar van Gebr. Klok en de stockcar van Richard Falkena #141 zijn nu beter uit elkaar te herkennen op de baan.

Heat Resultaat
Heat 1 15e
Heat 2 4e
Heat 3 5e
Finale DNF

Al met al kunnen we terug kijken op een prachtige dag, en zijn we zeer tevreden over de eerste ervaringen en stappen met de nieuwe stockcar! Sponsors, monteurs en vrienden bedankt voor al jullie steun en hulp zonder jullie is dit allemaal niet mogelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.