Foto's en Uitslagen Sint Maarten 19 September 2021

In de eerste heat mooi in gevecht met Pieter Langeveld #155 en Marco Kandt #67 en er was een herstart in het begin waarbij uit het niets ineens weer werd gestart terwijl achterste veld nog niet eens was aangesloten uiteindelijk hebben we wel een 5e plaats behaald.

In de tweede heat keurige race achter de andere snelle rijders aan maar we konden er niet meer aan tippen en werden dit keer als 6e afgevlagd.

In de derde heat ging het ook weer van harte en Gert-jan was beste rood dakker op 't moment met hele tijd Bart Koopmans #38 bij hem in de achtervolging er kwam een herstart en Gert-jan en Bart kwamen met elkaar vast te zitten gelukkig kwam er meteen weer een herstart waardoor beide heren weer terug mochten naar de positie van de vorige ronde, waarbij Gert-jan 6e lag met alleen nog geel dakkers voor hem en deze herstart ging niet echt van harte en Bart ging hem dan ook voorbij Gert-jan reed ineens een andere lijn hij benutte de breedte van de baan dan ook helemaal van rechte stuk langs de boarding naar de binnenbocht en daarmee her pakte hij Bart weer terug. Het was een prachtige strijd Gert-jan glipte tussen de geel dakkers door en lag al 2e! De bumper werd door iedereen goed benut en er werd echte gestreden zo als het hoort. Later was het Koen Maris #61 die een harde tik gaf aan Gert-jan in het zijrek waardoor Gert-jan helaas spinde en met de neus naar de verkeerde kant kwam stil te staan. De race dus niet kunnen uitrijden de remmen deden het ook niet meer naar het zin.

In de finale een goede start en als Rood dakker was Gert-jan die de beste papieren had en bij de eerste neutralisatie al meer dan de helft van het veld voorbij was. Vele rijders kwamen bij elkaar in te haken Gert-jan wist hierdoor een gaatje te slaan om zo niet betrokken te zijn bij de vele stilstaande auto's het was mooi naar voren rijden, en daarna een  mooi gevecht met Edwin Ploeg #86 om plaats 1! Gert-jan wist zich los te slaan en weg te rijden terwijl Edwin in gevecht bleef met Jacob de Vries #453 en Gert-jan pakte de finale overwinning!

Top 3 Finale 1ste Gert-jan Klok #152, 2e Edwin Ploeg #86, 3e Jacob de Vries #453

Heat Resultaat
Heat 1 5e
Heat 2 6e
Heat 3 DNF
Finale 1ste

Extra foto's toegevoegd!

Foto's met dank aan Andries de Vries, Sjouke Bosma Foto's, ASF, TWSP, Mark's crossfoto's NDJ Photography

Doordat er geen publiek welkom was, was er wel een live stream zodat de fans vanaf thuis toch konden mee genieten van de races. hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten naast de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-jan zijn heats heeft gereden. Nogmaals veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

1u 19m Heat 1

3u 13m Heat 2

4u 22m Heat 3

6u 47m Finale

Iedereen bedankt die dit mede mogelijk maakt wat een dag, en we gaan uitkijken naar de volgende race over 2 weken op Speedway Blauwhuis!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.