Foto's en Uitslagen Sint Maarten 10 Oktober 2021 Open Nederlands Kampioenschap

In de eerste heat konden we aardig op de race lijn blijven rijden er werd dan ook geen neutralisatie gegeven in deze heat maar de grip was moeilijk te vinden waardoor de superstars ons zelf voorbij gingen. Deze eerste heat uiteindelijk als 9e gefinisht.

In de 2e heat ook een harde strijd en de auto lag al stukken beter en de snelheid zat er goed  in om zo mooi naar voren te rijden achter Niels Tesselaar #880, maar Niels was wel erg snel en sloeg een gat, en die wist uiteindelijk de heat ook op zijn naam te schrijven. En was het onder andere moeilijk sturen met een kromme stuur uiteindelijk wel als 6e gefinisht.

In de 3e heat ook een felle strijd weer naar voren met een 3e plaats in handen kwam er een neutralisatie in de laatste 4 ronden en er werd geknokt met een partij mooie gevechten allemaal om die 1ste plaats met namen als van Wamelen #47, Zwerver #295, de Vries #618, en wederom Tesselaar #880 waarvan de helft van deze namen uiteindelijk niet eens de finish wisten te halen. We pakten de 3e plaats en daarmee hadden we mooi wat punten gepakt voor zowel de startopstelling voor de NK Finale maar ook zelfs meer punten dan de nr1 van het club kampioenschap aangezien we ook 2e stonden, in het clubkampioenschap.

De big One de Open Nederlands Kampioenschap finale mocht Gert-jan op de 3e rij aan de binnenkant starten. Nadat het bekende Start your engines werd uitgesproken door de commentator ging het geweld los naar 2 rollende ronden ging het veld dan echt los Gert-jan pakte meteen de eerste beste bocht het gaatje naar de binnenbocht en had een perfecte start en daarmee lag die al mooi in de top 5. Het was Roy Peetoom #710 en Jacob de Vries #453 die de leiding hadden en in gevecht waren, Gert-jan lag op dat moment 3e en kon zo mooi  naar de eerste 2 rijden! Er stond een groepje bij elkaar op tussen 1  bocht en bocht 2 waarvan de eerste 2 besluiten er om heen te gaan terwijl Gert-jan binnendoor ging en zo de leiding in handen wist te nemen! Het ging zo mooi dat hij een gat sloeg en nu was het zien die finale te overleven en weg te slaan bij die anderen en dat ging goed tot er weer een herstart moest komen met toen nog 12 ronden te gaan.. En de herstart ging helaas niet van harte Wybe de Vries #618 lag 2e met achterblijver Frank Zijsling #292 ertussen vuurde hem op Gert-jan af waardoor Zijsling op het zij rek kwam bij Gert-jan, gelukkig wist die hem van hem af te rijden en uiteindelijk beide zijn weg te vervolgen op de 7e plaats op dat moment weer zien naar voren te gaan knokken, en dat ging hem goed af doordat weer uitvallers bij kwamen gingen we ook al weer naar de 4e positie. En er kwam weer een gele vlag neutralisatie met nog 3 ronden te gaan, Gert-jan wist zich weer in de top 3 te melden en haalde Sander Goos #236 in. En met nog 2 ronde te gaan ging Jan Roelof Wijbenga #228 over het dak voor start finish en leek het erop dat de afvlagger die race afvlagde met zowel gele vlag als finish vlag vlagde hij om... Maar de race werd toch nog voortgezet en gingen we weer ronde terug waarbij dus nog 3 ronden te gaan hebben, gingen ze weer los Tsjalle Greidanus #229 op dat moment 2e ging meteen in de aanval op de nr 1 Jacob de Vries #453 die niet lukte en de eerste volgende bocht ging Gert-jan het maar meteen weer proberen bij Greidanus die aanval te doen ook die slaagde niet voor Gert-jan, helaas was ook de stuurbekrachtiging weg en wisten Mark Tesselaar #40, Wybe de Vries #618 en Sander Goos #236 weer voorbij te gaan aan Gert-jan en werd Jacob de Vries #453 zowel Open Nederlands Kampioen maar ook clubkampioen van 2021 en Gert-jan uiteindelijk nog als 6e over de finish. en 4e in het dagklassement en die 2e plaats in het club kampioenschap bleef wel voor Gert-jan. Al met al een geslaagde dag weer mogen beleven met een geweldige strijd.

Heat Resultaat
Heat 1 9e
Heat 2 6e
Heat 3 3e
Finale NK 6e

Foto's met dank aan Andries de Vries, Sjouke Bosma Foto's, DSMG

Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten naast de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

1u 40m Interview met Gert-jan vooraf de races

2u 26m Heat 1

4u 07m Heat 2

5u 53m Heat 3

7u 10m Finale NK

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.