Foto's en uitslagen Speedweekend Texel 16 & 17 Juli 2022

De motor was weer gereed gemaakt en gelukkig bleef de schade dus alleen bij een gebroken tuimelaar naar de race op Speedway Blauwhuis. En dus konden we volle moed uitkijken naar Het Speedweekend op Texel naar 3 jaar mochten we weer 2 dagen achtereen racen op Texel, het was weer een geweldig weekend met mooi weer, veel deelname en vele race fans en natuurlijk het grote genot van gezelligheid!

Foto's, uitslagen en race verslag Texel 16-07-2022

De eerste omloop was meteen de herkansing race voor de World of Dirt kampioenschap finale, waarbij de top 8 zich uiteindelijk nog kon gaan plaatsen voor de World of Dirt finale.

Consolation WoD

Er werd in deze heat gewoon op dak kleur opgesteld dus Gert-jan moest van achter weg zien te komen. Even leek het voor de start al erop dat die ging uitvallen. door dat die al het middenterrein op reed, maar toch kon die nog wel door en gewoon mee starten. Hij ging de race wat in de achtervolging met Engelsman Craig Finnkin #55 naar voren toe helaas door een spin in bocht 3 stond de auto met neus in de tegen gestelde richting en daar bleef die ook staan de hele race dus einde race ook was dus de bak stuk en moest het team dus meteen in actie.

Heat 1

De auto was weer gereed gemaakt door het team en er werd keurig gereden Gert-jan wist zich goed uit de problemen te houden en mooie posities weten te pakken door grote groepen die met elkaar blijven inhaken waarbij Gert-jan mooi wist binnendoor te gaan. Bruce Potveer #62 zat lange tijd bij Gert-jan achter op de druk op te voeren maar hij wist hem achter hem te houden en als 4e over de streep te komen.

Heat 2

In de 2e heat naar een paar ronden ging een heel groepje rood dakkers rechtdoor in de boarding waarbij de blauwdakker Nathalie Wekema #332 op het dak ging, hierdoor lag Gert-jan al gauw in het middenveld! En zo ging de strijd verder even later weer een crash van Barrie Meijers #855 waardoor de race weer even stil werd gelegd Gert-jan op dit moment de 6e plaats in handen. En de race werd weer voortgezet hij wist nog van de top 6 er 5 in te halen en bijna een halve baan achter de nr 1 Jelle Tesselaar #410 te finishen op een 2e plaats.

En daarmee zat dan de eerste dag erop Zondag 17 Juli zou er nog 2 heats worden gereden voor de punten voor de Speedweekend Finale.

Uitslagen Zaterdag 16-07-2022

Heat Resultaat
Consolation WoD DNF
Heat 1 4e
Heat 2 2e

Foto's, uitslagen en race verslag Texel 17-07-2022

De 2e dag was aangebroken en vandaag werden de heats weer vervolgd van de eerste dag.

Heat 3

De baan was in slechte staat door een plaatselijke bui stockcars stonden vast op de baan waardoor er werd besloten eerst toch maar andere klasses te laten rijden even later mochten de stockcars de baan op en was het de goede race lijn van de baan die al goed gangbaar was dus de strijd kon nu wel los gaan en Gert-jan zat dus ook in de eerste Heat van deze dag. hij reed keurig zijn ronden naar voren met een paar neutralisaties al gauw in de top 5 weten te rijden. in de laatste herstart waren er nog zo'n 3 ronden te gaan hier was de top 4 die elkaar goed konden bijhouden maar niet van posities wisten te wisselen dus won Richard Falkena #141 met een 2e plaats voor Lourenz De Vries #79,de 3e plaats ging naar Bert De Vries #20 en de 4e plaats was voor Gert-jan.

Heat 4

Mooi achter Pieter Langeveld #155 naar voren weten rijden en zonder neutralisaties tot slot Pieter Langeveld nog weten te passeren in de laatste ronde en daarmee als 5e afgevlagd.

Finale

Daarmee hadden we mooi wat punten over beide dagen gescoord en stonden we 3e geklasseerd, dat betekende dat Gert-jan in de 2e rij aan de binnenkant mocht gaan starten. Achter de pole-zitter Jelle Tesselaar #410.

Het was een prima start en meteen naar een ronde was de 2e positie in ons bezit. Toen kwam er een complete herstart door een crash van Tom Maris #161 die een koprol mee maakte, en vele andere die moesten uitvallen. De 2e complete herstart ging los en meteen pakte Gert-jan weer de 2e plaats door de betere race lijn ging die met betere grip in de achtervolging na Jelle Tesselaar. En het duurde niet lang en de nr 1 Jelle Tesselaar viel uit er kwam weer een herstart en toen was de eerste positie in ons bezit zou het dan toch weer naar precies 6 jaar finale winst speedweekend Texel?! De Finale werd weer voortgezet en Marco Kandt voerde de druk op en prikte hem in de zijrek bij Gert-jan en wist hem voorbij te gaan. Gert-jan probeerde hem meteen weer terug te pakken dit lukte niet en Marco Kandt wist weg te rijden. Er kwam ook nu later in de race weer een neutralisatie en de herstart werd weer vrij gegeven Gert-jan bedacht hem niet en zette meteen weer die aanval in op Kandt ook nu wist Kandt het te ontglippen en weg te rijden, door die aanval verloren we wel veel tijd waardoor de nummer 3 Tsjalle Greidanus #229 meteen ook Gert-jan wist te passeren. en weg te rijden Gert-jan moest nu alleen nog maar zien te verdedigen in plaats van aan te vallen want in de laatste rondes zat Koen Maris #61 en Mark Veenstra #181 er ook al dicht achter op in de laatste bocht kregen we wel een last bender maar wisten nog wel voor deze heren te blijven en de 3e plaats te behouden en daarmee werden we als 3e gefinisht in de finale.

Uiteindelijk over beide dagen toch ook nog als 2e in de punten van het weekend klassement geëindigd. Op de consolation naar toch alles keurig in de top 5 weten uit te rijden en mogen we zeer tevreden terug kijken op dit weekend!

We bedanken ons team sponsors weer die dit allemaal mogelijk maakt!

Uitslagen Zondag 17-07-2022

Heat 3 4e
Heat 4 5e
Finale 3e
Weekend klassement 2e

We mogen dan ook terug kijken op een prachtig weekend en hier mag de organisatie van de MAB club texel ook zeer zeker tevreden op terug kijken!

We feliciteren Wybe de Vries #618 met het winnen van de eerste editie van de World of Dirt Championship Finale 2022 en Marco Kandt #67 met de Finale winst van het Speedweekend Texel 2022.

Hier heeft u nog een 100+ aan foto's te goed van deze prachtige weekend op Texel de foto's zijn in 3 albums verdeeld, we bedanken alle fotograven die hier onder de fotoalbums zijn vermeld.