Laatste nieuws

03-07-2017 Foto's en Uitslagen Blauwhuis 2 Juli

Zondag 2 Juli de 6e Cross van Blauwhuis voor 2017.De baan heeft het nogal voortdurend gehad met de vele regen die is gevallen in de week de baan zat later ook veel gaten in, later op de dag werden de ronden tijden wel weer sneller door de baan wel weer verbeterde. De organisatie deed ook zijn stikkende best om de baan in goede staat te houden.De eerste heat reed Gert-Jan keurig snel naar voren met in zicht een 4e positie totdat de gene die voor hem reden #40, #79, #694 in de knoei kwamen met de achterblijvers hier wist Gert-Jan van te profiteren en wist de winst te pakken!De 2e heat keurig weer snel naar voren werd er gereden in de achtervolging bij Bert de Vries #20 tot dat 3 ronden voortijd er weer een lekke band ontstond en kreeg Gert-Jan een Zwarte vlag vanwege het niet mogen doorrijden met lekke band. dus een DNFje of in dit geval een DQtje door de zwarte vlag.De 3e heat was een harde strijd Bas Peetoom #694 klom hierbij nog even op de auto waarbij er schade werd aangericht aan de voorspoiler.. Gelukkig konden we ons weg nog vervolgen op de 1ste positie totdat er vol in de zijkant werd gereden door #453 Jacob de Vries bij een herstart konden we wel weer achter aansluiten maar toch moesten we de race weer staken i.v.m. kapotte versnellingsbak. dus weer een DNFje...De Finale werd 1 grote afval race met uiteindelijk maar 6 rijders die wisten te finishen, na een herstart lag Gert-jan 2e en moest hierna weer afhaken met een lekke band en dus weer een DNFje! Al met al weer een pechdag met o.a. de lekke banden.

Lees meer »

12-06-2017 Foto's en Uitslagen van Blauwhuis Fries Kampioenschap 11 Juni

Vandaag 11-06 de dag dat de Friese Kampioenschap stond gepland bij de FAC in Blauwhuis werd niet de dag die we wouden hebben qua resultaten namelijk alle heats uitgevallen met een lekke band. dus naar 3 heats konden we de boel alweer inladen i.v.m. geen punten voor de Finale. Helaas maar ook dit hoort erbij en vandaag zat het geluk dus niet mee.. Daarmee zakken we dus ook in het Klassement van 1 naar 5.

Lees meer »

09-06-2017 Foto's en Uitslagen van teleurstellende race dag van de organisatie NAC... 5 Juni

Wat een mooie dag moest worden werd totaal verpest door slechte beslissingen die werden genomen van de organisatie van de NAC er werd gesproeid wanneer het niet nodig was of er werd niet gesproeid als het wel nodig was het was soms dan ook levensgevaarlijk!, naar dat we 2 heats hebben gereden hebben we ook besloten om de boel in te laden en om serieus te gaan nadenken of we de volgende race in Kollum nog wel gaan rijden. Hier onder de foto's en uitslagen van de 2e Pinksterdag(Pinksterbokaal) Kollum.Ons volgende race is 11 Juni in Blauwhuis de strijd om het Open Friese Kampioenschap!

Lees meer »

26-05-2017 Foto's en Uitslagen van Blauwhuis 25 Mei

Vandaag deze Hemelvaartsdag op een zon overgoten Blauwhuis werd er gestreden met 50 andere concurrenten om de Frans Twijnstra Bokaal en Gert-Jan had vandaag het roer weer in handen om met name zijn kop positie te behouden in het Punten klassement van de FAC.De 1ste manche ging de H152 lekker vlot naar voren hier en daar werden er beste tikken uitgedeeld met nog 3 ronden te gaan had Gert-Jan de eerste plaats te pakken totdat die een beste tik kreeg van Rutger Valk #27 waarbij meteen over en uit stil stond tegen de vangrail de schade was zo groot dat er niet meer door kon worden gereden dus, en dit was de 2e DNF(did not finished) voor de H152 van 2017.De 2e manche was de auto gelukkig weer op tijd gereed gemaakt door het team deze race had 2x een neutralisatie door 2 coureurs die op dak gingen en dit waren niet de eersten en ook niet de laatsten op deze dag die op dak lag in de stockcars deze race werd Gert-Jan uiteindelijk 6e.De 3e manche mooie gevechten ook weer en hier haalde Gert-Jan meer uit en het was Gosse Hoekstra die de vorige manche al had gewonnen op dit moment lag die weer 1, Gert-Jan leek even weg te zakken bij Gosse weg misschien was dit een tactiek om de banden te sparen tot dat ze in de laatste bocht af kwamen probeerde Gert-Jan nog een Last Bender te geven helaas kwam hij er net niet bij en werd toch nog net 2e voor Louw Wobbes.De finale de strijd om de Frans Twijnstra Bokaal veel pech momenten Gert-Jan kwam hier ook 2x in de rondte te staan maar wist wel zijn weg te vervolgen met wel 4 herstarts werd uiteindelijk Gert-Jan als 7e afgevlagd. Pieter Langeveld #155 van Texel won de Frans Twijnstra Bokaal.Gert-Jan behoud naar deze race ook de leidende positie in het FAC Klassement van de 4 gereden race-dagen zijn er nog 4 racedagen te gaan bij de FAC.Morgen 27-05-2017 zijn we in Noordbergum we gaan dan meedoen aan een demonstratie samen met andere stockcar concurrenten.

Lees meer »

Texel (Speedweekend) 20 en 21 Juli, aanvang beide dagen 12:00