Kings night 26 April Speedway Blauwhuis

Woensdag 26 April de Kings night de baan was in goede staat, de weergoden waren ons goed gezind en de mensen stonden rijen dik langs de baan dus tijd voor een mooie race spektakel!

Kings Night Woensdag 26 April

De races werden om 17:00 gestart er werd volgens het Engels systeem heats gereden waarbij de eerste 8 zich meteen plaatsten voor de finale van de avond. waarbij dan uiteindelijk de beste 32 coureurs van de avond zich kon gaan kwalificeren voor de Finale.

Heat 1

Meteen in de heat ingedeeld met andere grote toppers aan de spoilers te zien zoals Wybe de Vries #618 en voormalig King of Dirt Richard Falkena #141 maar ook de Engelse topper Tom Harris uk#84 zat in deze heat ingedeeld. De heat begon een beetje wat in het gedrang te blijven uiteindelijk kon Gert-jan zich er van af rijden en in de achtervolging gaan bij Koen Maris #61. Uiteindelijk met nog 2 ronden te gaan lagen we 2e tot jawel de band links achter klapte en moesten we zien die auto in de goede richting te houden en te finishen, Wybe de Vries wist ons dan nog te passeren en Gert-jan werd nog net 3e voor de rookie Jan-Bauke van Kalsbeek #75, en daarmee zaten we ruim in de top 8 en hoefden we niet eerder meer in actie te komen dan in de finale.

Finale Battle Knight

De strijd voor het ridder zwaard trofee onder het kunst licht werd de finale gereden volgens grading/dak kleur en Gert-jan moest van achter uit het veld weer naar voren zien te komen het was een hevige strijd waarbij naar de eerste herstart er alweer gauw een tweede herstart kwam door de koprol van de Belg b#197 Jordy Lemmens. Gert-jan lag op dat moment er al mooi bij, het was de Engelsman Craig Finnikin uk#55 die al vroeg in de race de leiding wist te pakken er kwam nog een 3e herstart en op dat moment lag Gert-jan op de 7e plaats en toen de race weer werd hervat werd er ook veel bumperwerk geleverd met alweer daarna een herstart, het was de uk#55 Craig Finnikin die zich los wist te slaan en weg wist te rijden op laatst was de top 5 wat uit elkaar Gert-jan lag op de 4e plaats en wist dit vast te houden tot de finish! The Battle Knight zwaard ging dus van Edwin Ploeg #86 nu over naar de nieuwe winnaar Craig Finnikin uk#55.

Foto met dank aan Ed Jacobs

Heat Resultaat
Heat 1 3e
Finale 4e

We mogen zeer tevreden terug kijken op deze mooie race avond met niet teveel schades en dus keken we vol goede moed uit naar de grote finale dag van de Kings Battle!

Foto's met dank aan Andries de Vries, Ed Jacobs, TWSP(dsmg), Ruud Swinkels foto, Marks Crossfoto's, Colin Casserly, Ant Jenkins

Klik hier onder op de button voor het vervolg van de 2e dag van de Kings Battle Blauwhuis