The Kings battle 27 April Speedway Blauwhuis

Vandaag Konings dag de grote strijd om de King of Dirt finale dag, was het ook vandaag alweer een mooie dag qua weer en een goede baan conditie.

Foto met dank aan Andries de Vries

The Kings Battle Donderdag 27 April

Er werd vandaag door iedere coureur 2 heats gereden om zo nog de nodige punten te behalen voor een goede startpositie in de Kings battle finale deze punten werden opgeteld samen met de gereden heat van gisteren.

Heat 1

Een mooie strijd met o.a. Bobby Griffin uk#166 wat wel veel tijd inleverde om naar voren te komen. Er waren wat groepjes dat in elkaar haakte hier wist Gert-jan goed op te anticiperen. Bij de herstart even in het gedrang aan de buitenkant komen te zitten waarbij iets langs de boarding op rechte stuk stuiterde daardoor verloren we weer veel posities wat we daarna wel weer wisten goed te maken door de goede race pace op te pakken en als 4e te finishen.

Heat 2

Wat een gevechten met wederom met o.a. Wybe de Vries #618, Tsjalle Greidanus #229 en Tom Harris uk#84 bij Gert-jan grotendeels in de achtervolging uiteindelijk rijdende in de top 5 kwam er nog een last bender van Tsjalle Greidanus en werden we als 6e afgevlagd in de laatste heat voor de finale.

Finale King of Dirt

In de 4e rij aan de buitenzijde mocht Gert-jan starten de start was prima en vanaf die 8ste positie lag Gert-jan binnen 3 ronden al op de 3e positie! Helaas van korte duur naar een ronde hield de auto ineens in door mechanisch probleem lag het wat aan de koppeling volgens Gert-jan, uiteindelijke oorzaak is nu gevonden namelijk de moertjes die los zaten van het diafragma. De winst van de Kings Battle 2023 ging naar Tom Harris uk#84 en daarmee werd Louw de Vries #79 dus van de troon gehaald door de Engelsman.

Heat Resultaat
Heat 1 4e
Heat 2 6e
Finale King of Dirt DNF

Foto met dank aan Andries de Vries

Helaas dus naar wel goede resultaten in de heats van vandaag en gisteren dus weer niet dat het mee zat in de finale door een mechanische probleem. Maar we houden de kop omhoog en maken ons nu klaar voor de volgende race op Hemelvaartsdag 18 Mei op Speedway Blauwhuis.

Naar 3 race dagen bij de FAC Speedway Blauwhuis staan we nu op een 5e plaats in het klassement van de FAC, kijk voor de overige tussenstanden ook even op de tussenklassementen pagina, die helemaal up to date is.

We bedanken een ieder voor jullie inzet van deze prachtige dagen en hebben daarom ook zeker weten weer genoten, voor de organisatie van Blauwhuis een grote pluim voor deze top evenement en mogen ook zeker zeer tevreden terug kijken op deze beide dagen!

Foto's met dank aan Andries de Vries, Ed Jacobs, Ruud Swinkels foto, Colin Casserly, Ant Jenkins

Klik hier onder op de button van het verloop van de eerste dag tijdens de Kings night

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.