18 Mei Blauwhuis; wel de nodige puntjes maar helaas pech in slotfase finale

Wel de nodige punten kunnen pakken in de heats met de nodige koppeling problemen, maar helaas zat het geluk niet mee in de slotfase van de laatste ronde in de finale. Lees hier het verdere verslag van deze Hemelvaartsdag op Speedway Blauwhuis.

Al gauw werd er een chaos gecreƫerd en Gert-jan zat al zij aan zij vast met Mark Veenstra #181 ze wisten weer van elkaar los te rijden en er kwam een complete herstart.

Heat 1

Al gauw werd er een chaos gecreëerd en Gert-jan zat al zij aan zij vast met Mark Veenstra #181 ze wisten weer van elkaar los te rijden en er kwam een complete herstart. We reden langere tijd rond de 10e plaats en wisten van de vele uitvallers nog te profiteren door gratis plekjes te krijgen waardoor we als 6e finishten.

Heat 2

Vele herstarten bij de laatste herstart was de top 4 als volgt eerste twee rijders waren de Gebr. Tesselaars #418 en #410 op 3 was het Bert de Vries #20 en Gert-jan lag 4e met in de achtervolging Arjen de Wilde #511 en zo bleef de race ook iedereen bleef in zijn race lijn ritme rijden en daar mee finishten we als 4e in deze 2e heat.

Heat 3

We lagen al mooi voor Jelle Tesselaar #410 en Tsjalle Greidanus #229 tot we even een kleine aanvaring kregen met Jan-bauke van Kalsbeek #75 en zo net even vast kwamen te zitten met Willem Sieger de Vries #452 en Bart Koopmans #38, hierdoor veel plaatsen verloren en de snelheid was er ook meteen hierna duidelijk uit, toch nog wel op de 10e plaats gefinisht.

Vanaf heat 1 tot en met heat 3 hadden we nog veel werk door de nasleep met de koppeling problemen van de laatste gereden race op Blauwhuis. Het team heeft tussen alle heats door wel alles op alles gezet aan de mechanische problemen van de koppeling.

Finale Frans Twijnstra Bokaal

De snelheid was er duidelijk weer de race kende geen herstarten en in de laatste ronde lagen we rond de 6e plaats tot in bocht 2 vele opstoppingen waren wist Gert-jan tot zover er goed doorheen te komen tot bij de laatste auto die stil stond raakte Gert-jan net met zijn linker voor wiel zijdelings de achterbumper van Jelle Tesselaar #410 waardoor een kromme velg ontstond en door de vele klappen bij elkaar op ook nog een kromme naar binnen gebogen stuur als gevolg met als dien we niet meer verder konden, helaas einde finale! Tsjalle Greidanus #229 wist de finale te winnen en won daarmee de Frans Twijnstra Bokaal van 2023.

Foto gemaakt door Ed Jacobs

We hebben zo wel nog de nodige punten kunnen pakken in de heats maar niet helemaal met de snelheid zoals we het wilden door de grote pech met de koppeling etc. Over de hele dag zijn we uit eindelijk nog 18e geworden en in de totale tussenstand van de FAC zijn we 1 plaatsje gedaald van 5 naar 6.

Heat Resultaat
Heat 1 6e
Heat 2 4e
Heat 3 10e
Finale Frans Twijnstra Bokaal DNF

Foto's met dank aan: Te-Crossen, PeWI, Ed Jacobs, Ruud Swinkels Foto, TWSP, Go2ASF, Sjouke Bosma Crossfoto's, Jm3 photos, RaRa-Racing, Colin Casserly

Deze laatste World of Dirt qualfier zijn we nog van de 28ste plaats naar de 22ste plaats geklommen in de eindstand. De uiteindelijke nummer 1 Jelle Tesselaar #410 heeft uitgekozen om de semi finale te rijden op Texel, dat betekend dat ook alle andere oneven nummers in de eindstand van de World of Dirt qualfiers de 1ste semi finale gaan rijden op Texel op Zondag 18 Juni Aangezien wij als even nummer zijn geëindigd zullen wij de 2e semi finale moeten rijden op Speedway Emmen die zal zijn op Zaterdag 24 Juni.

Dit alles is nog wel onder voorbehoud i.v.m. dit volgens ons eigen berekeningen zijn en daarom wachten we nog wel de officiële eindstand van de NAB af, dit alles kan dus nog gaan veranderen. Maar voor zover het er nu op lijkt starten we als 11e plaats op de 6e rij aan de binnenkant tijdens de 2e semi finale op Emmen.

Klik hier voor de gehele eindstand van de NAB World of Dirt kwalificatie reeks.

We bedanken een ieder voor zijn inzet en de gezelligheid van deze dag en we bereiden ons nu voor om de auto zo tip top  voor elkaar te krijgen voor volgende week met het Pinkster weekend op 27 en 28 Mei, dan staan we aan de start bij de organisatie van de ACON in Lopik en Sint Maarten, Tot dan!