28 Mei ACON Sint Maarten

Vandaag 1ste Pinksterdag waren we op het ACON circuit van St. Maarten met vandaag 60 coureurs in totaal aan de start en wederom een prachtig mooi weertje erbij,

zou het geluk dan vandaag wel mee gaan zitten?

Heat 1
Een mooie strijd naar voren toe tot we op de 6e plaats lagen in gevecht om de 5e plaats met Dennis Tesselaar #337, was het Mark Woudenberg die uitkomend 4e bocht net weer voor ons spinde zoals de pech van gisteren in heat 1 was dit dus het zelfde verhaal dat we vast zaten geklemd. Wel weer weten los te komen en nog gefinisht op een 12e plaats met de snelste rondetijd van deze heat.

Heat 2
Bij de beginfase van de race was het even Wierd Gietema #76 die bij ons over de zij rek ging, gelukkig niet al teveel schade en konden we zonder kleer scheuren verder en de strijd was nu aan met de huidige World of Dirt kampioen #618 bij ons in de achtervolging kwamen we in de top 3 aan en lagen we op de 2e plaats. Het was Pieter van der Iest #226 die aan de leiding lag maar uitviel met een lekke band, Gert-jan nam daardoor de leiding over en in de laatste bocht kwam daar de last bender van Wybe de Vries #618 en moesten we nog genoegen nemen met een 2e plaats.

Heat 3
De hele race door geweldige mooie gevechten met Louw de Vries #79, Pieter Langeveld #155, Jaap Hiemstra #315 en Koen Maris #61 de bumper werd gebruikt waarvoor die dient en elkaar laten leven, alleen kostte dit wel veel tijd om nog meer meters naar voren te maken binnen de 16 ronden en finishten we daarmee op de 7e plaats in de laatste heat voor de finale.

Finale
Samen met Tsjalle Greidanus #229 als enige superstars in de finale was het voor beide binnen een ronde al over en uit, we kwamen bij de start bij de bocht al vast op het zij rek van Tsjalle en daardoor een lekke band en was het over en uit. De finale werd vandaag gewonnen door de geel dakker Albert Sikkema #215.

Heat Resultaat
Heat 1 12e
Heat 2 2e
Heat 3 7e
Finale DNF
Dagklassement 19e

Foto's met dank aan Fast Eddy Images

Helaas zit het qua resultaten nog niet mee en blijft het met uit rijden van de finale alleen bij de eerste 2 finales op Blauwhuis tijdens Paaszondag en Konings avond, en daarmee zijn we van de zes finales al 4 keer uitgevallen. We zijn 2 mooie dagen weg geweest er zijn weer goede stappen gemaakt en het kan nu alleen nog maar beter gaan dus op naar de volgende!

Op 10 en 11 Juni zullen we voor de eerste keer gaan deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Engeland met de strijd om de rood en geel geblokte spoiler, deze zal worden verreden op de baan van Mildenhall stadium, de baan waar we vorig jaar al drie keer eerder in actie kwamen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.