15&16 Juli Speedweekend Texel

En toen stond het Speedweekend 2023 op Texel alweer op het programma, het weer was erg veel wind beide dagen maar gelukkig bleef het grotendeels droog en veel zon en met een totaal van 73 stockcars aan de start, zou het geluk nu weer eens aan onze kant gaan zitten? Lees hier alles met de bij behorende resultaten en foto's over deze beide race dagen op Texel...

Foto met dank aan Mark's Crossfoto's

Zaterdag 15 Juli

Heat 1:
Meteen in de aller eerste heat ingedeeld en Gert-jan wist deze heat met vele herstarten dan zijn hoofd koel te houden en onbedreigd naar de eerste plaats toe te rijden het leek er even op dat Niels Tesselaar #418 het ons nog leek moeilijk te maken maar hier wisten we ook nog mooi voor te eindigen en dus waren de eerste maximale punten binnen, Gefinisht als eerste in de aller eerste heat van het Speedweekend!

Heat 2:
In de 2e heat bleven we iets meer in het gedrang van het veld waardoor we niet snel meer naar voren konden komen, de baan conditie was nu ook gladder waardoor de grip wat ver te zoeken was uiteindelijk gefinisht als 8ste zonder neutralisaties in deze heat.

Dash for Cash:
Laatste race wist Gert-jan zich zeer goed door het veld te rijden en wist zich in de top 3 te rijden het was Stefan van Rossum #604 die wat raar in bocht 4 stond waardoor de race wel gewoon werd voortgezet men nam allemaal andere lijnen buiten om en binnendoor het leek erop dat we hem in de buidel hadden maar de baan was ook nu erg glad en iedereen reed de zelfde snelheid en dus won Ronald Kramer #191 de Dash for Cash en daarmee de 1000 euro de 2e plaats ging naar Jan-Bauke van Kalsbeek #75 en Gert-jan pakte keurig de 3e plaats.

Zondag 16 Juli

De laatste voorbereidingen werden gedaan om de auto vandaag weer zo goed als mogelijk op de baan te krijgen over beide heats van gisteren stonden we in zijn totaliteit dan ook 8e. We gingen er met de volle moed dan ook weer een mooie dag van maken!

Heat 3
In de beginfase van de race was het Rutger Valk #27 die dwars voor ons spinde waardoor al veel tijd verloren om nog mee te komen met de rest van het veld. Er waren meerdere die spinden zoals Yne-Wiebe Terpstra #625 en Jan-Bauke van Kalsbeek #75 zo pakten we toch weer mooi wat plaatsjes naar voren toe en finishten we de race als 5e.

Heat 4
De 4e heat laatste kans om nog wat goede punten te pakken voor een mooie start plaats in de finale. Zonder al te gekke dingen en gebeurtenissen de race ook nu keurig weten uit te rijden op een 5e plaats.

En daarmee stonden we over beide dagen nu op een 7e plaats en mochten we daarmee op de 4e rij aan de binnenkant startten voor de grote Speedweekend Finale.

Finale Speedweekend
De start was niet goed het scheelde niet veel of Gert-jan werd door de hele gemengde al rond getikt en stond dan al zowat stil uitkomend bocht, iedereen vloog voorbij het was einde race een lekke band... Maar toen werd de race al stilgelegd in de eerste ronde en uit het niets on aangekondigd kwam er een sleuteltijd van 10 minuten en dus mochten wij de auto op de baan ook weer race klaar maken voor de complete herstart.

De herstart was nu vele malen beter en we zaten in de top 5 mee te strijden helaas van korte duur links achter werd de schokbreker er af gereden en was het einde race en wederom weer niet het geluk dat mee zat in de finale. Deze speedweekend finale werd verdienstelijk gewonnen door Mark Veenstra #181 die het gehele weekend ook al oppermachtig was. Namens het gehele team Gebr. Klok van harte Gefeliciteerd met deze mooie finale overwinning.

Foto met aan Andries de Vries

Uitslagen H152 op Zondag 16 Juli

Heat 3 5e
Heat 4 5e
Finale Speedweekend DNF
Weekend Klassement 15e

Foto's met dank aan Andries de Vries, Mark Derrix, Marks Cross Foto's, Sjouke Bosma CrossFoto's, Colin Casserly, Ronald Timmer

We bedanken iedereen voor het geweldige mooie weekend en zullen nu alles klaar maken voor de volgende race op 13 Augustus voor het grote Open Nederlands Kampioenschap in Sint Maarten.