World of Dirt final Blauwhuis 2 Juli

Vandaag de grote World of Dirt final op het programma, waar nu de 2e editie van werd gereden dit keer op Blauwhuis. Gert-jan mocht op de 4e rij aan de binnenkant starten tijdens deze belangrijke finale.

Foto met dank aan Ed Jacobs

World of Dirt final

Paar keer complete herstarten we zaten er goed bij in de top 3 mee te strijden met de regerende World of Dirt kampioen(Wybe de Vries #618) in de achtervolging, tot er een gemene tik kwam van Auke Osinga #592 waardoor we samen met Wybe werden gespind en weer van achter weg moesten zien te komen. Uiteindelijk de race moeten uitvallen door een kapotte tandwiel van de bak. Koen Maris #61 wist als eerste de finish te behalen en mag zich nu een jaar lang de nieuwe World of Dirt kampioen noemen van 2023.

Heats en dag finale

In de heats wisten we 2 keer een top 5 finish te behalen en in de laatste heat helaas uitgevallen met een lekke band waarbij Gert-jan langs de zij van de baan afwachtte om uiteindelijk nog de finish vlag te behalen om zo nog de nodige punt te kunnen pakken helaas werd Gert-jan voor deze move gediskwalificeerd uit de gehele uitslag van deze heat. In de finale kwamen we niet verder dan een 12e plaats we bleven wat in de gevechten waardoor het moeilijk was om meer naar voren te rijden, de race kende dan ook geen neutralisaties. Mark Veenstra #181 wist net als vorige week op Emmen nu ook de dag finale op Speedway Blauwhuis te winnen.

Heat Resultaat
World of Dirt Final DNF
Heat 1 3e
Heat 2 4e
Heat 3 DQ
Finale 12e
Dagklassement 12e

Foto's met dank aan: Andries de Vries, Ruud Swinkels foto, Ed Jacobs, Sjouke Bosma Crossfoto's, Go2ASF

We bereiden ons nu voor op de volgende races op 15 & 16 Juli tijdens het Speedweekend op Texel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.