Vandaag de jaarlijkse autocross in Hallum met nu de 2e editie met de boarding eromheen en de aftrap van het Dirt weekend met de strijd voor de Stockcar F1 Bokaal.

De dag voor af op Vrijdag kwamen we er nog achter dat we een lekke waterpomp hadden gelukkig wist het team dit nog met zijn allen op te lossen en waren we klaar voor het Dirtweekend!

Het weer hield zich goed en de regen buien gingen om ons heen. De baan conditie was hier en daar vele gaten op de baan maar dit was voor iedereen gelijk.

Heat 1:
De eerste heat begon het niet goed meteen bij het ingaan van de eerste bocht kwamen we al vast met Sander Goos #236 die aan de binnenkant zat hierdoor lange tijd stil gestaan en al tijd verloren. Wel weer de race weten te herpakken en weer in het middenveld aangekomen tot slot bij het spinnen was de motor verzopen en werd het een DNF.

Heat 2:
Een heat waar het nodige veel in gebeurde Engelsman Russel Cooper uk415 maakte zijn eerste koprol mee in 26 jaar dat hij racet, Ron van Wamelen #305 veel schade met loshangende voor as. Er kwam een complete herstart en Gert-Jan ging als beste rood dakker door het veld tot we in de bocht dwars gingen door Jelle Tesselaar #410 tegen het zij rek stond. Er kwam gelukkig op dat moment een herstart en Gert-Jan kon nog door en moest weer van achter weg komen, wel weer goed weten terug te komen naar uit eindelijk een 3e plaats.

Heat 3:
De hele race door sterk gereden als beste rood dakker door het veld en de race weten te winnen zonder problemen.

Finale:
De hele race goed naar voren weten te rijden Gert-Jan gaf nog een stevige tik aan de wit dakker Rene Polstra #91 voor de 3e plaats en wist deze race zonder herstarten dus als 3e te finishen! Achter de rookie en de finale winnaar Hindrik Gommers #317 de 2e plaats ging naar Marco Kandt #67.