Blauwhuis 27 Augustus

Vandaag de strijd om de grote finale dag voor de Stockcar F1 Bokaal, de weersomstandigheden speelde hierin een grote hoofdrol.

Heat 1:
Naar 3 ronden lagen we al aan de leiding en was het kop erbij houden en weg rijden tot er een groepje stil stond tussen bocht 3 en 4, kon Gert-Jan deze nog net ontwijken door naar de buitenlijn te sturen hierdoor werd de race ook herstart en zo was het gehele veld weer bij elkaar. De herstart goed weg weten te rijden en gefinisht als 1ste met de snelste rondetijd.

Tussen de heats door was er een beste wolkbreuk met onweer waarbij de races wel een uur heeft stil gelegen. Gelukkig klaarde het weer op en de baan werd weer geprepareerd en de races konden weer worden voortgezet.

Heat 2:
Maar 11 auto's op de baan veel coureurs namen niet de moeite om nu nog te gaan rijden door de slechte baan conditie door de weersomstandigheden.

Het was moeilijk de auto goed op de baan te houden hier en daar zaten we weer vast op de buitenlijn waarbij ook zo nu en dan vast stonden. Uiteindelijk lange tijd stil gestaan aan de binnenkant van de baan met de witte band in de weg toen de finish vlag viel nog wel naar de finish weten toe te rijden met 5 ronden achterstand gefinisht als laatste van de heat.

Heat 3:

De baan conditie was nu weer helemaal verbeterd als of er geen regen was gevallen.

De hele race erg sterk gereden en zonder problemen naar voren weten te rijden tot slot ook nog het gat weten dicht te rijden naar de nummer 1 die op dat moment in handen was van Sierd de Vries #54 Uiteindelijk daarmee ook de eerste plaats weten over te nemen en daarmee wonnen we de 3e heat van het weekend!

Finale Stockcar F1 Bokaal:
Over beide dagen waren we als 3e finalist gekwalificeerd en mochten we de race op de 2e rij aan de binnenkant starten. Helaas toen we allemaal op de baan stonden voor de Finale kwam er weer 1 grote wolkbreuk en dus waren er al vele coureurs die de auto op het binnenterrein zetten om zo de onnodige schade te rijden. Gert-Jan had net als in de 2e heat enorm veel moeite de auto goed op de baan te houden en er waren veel opstoppingen en dus was het hopeloos en einde race.

Heat Resultaat
Heat 1 1ste
Heat 2 11e
Heat 3 1ste
Finale DNF
Dagklassement 9e

Foto's met dank aan Sjouke Bosms Crossfoto's, Go2ASF, RaRa-Racing

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.