Blauwhuis 30 September Fries Kampioenschap en Martin Verhoef memorial

Vandaag de grote afsluiter van de FAC/Speedway Blauwhuis met de finales onder kunstlicht! Voor ons stond er dan ook 3 dingen op het spel het Fries Kampioenschap de Martin Verhoef H8 memoriaal en we waren ook nog in de race met een kleine kans om clubkampioen te worden.

Voor af deze race stonden we namelijk op een gedeelde 2e plaats met Koen Maris #61 op 37 punten achter de nummer 1 Jelle Tesselaar #410. Lees hier het verdere verslag met de bij behorende uitslagen en foto's.

Heat 1
Eerste bocht mooi groepje te pakken de volgende bocht helaas in de mengel met andere daardoor schade opgelopen waardoor de steek as was afgebroken dus einde race naar 1 ronde.

Heat 2
Vanaf begin niet de rijstijl en goede wegligging die we kennen van Gert-Jan oorzaak was remproblemen als nasleep van de eerste heat zo wel de rondjes kunnen rijden via de buitenlijn van de baan met 2 ronden achterstand. En maar wat profijt zien te krijgen van degenen die uit vielen. Gefinisht nog als 14e

Gert-Jan Klok #152 en Ron van Wamelen #305 met de oude stockcar van Martin Verhoef #8

Foto met dank aan Sjouke Bosma Crossfoto's

Tussen de heats door alle tijd de auto weer gereed te maken door het team en intussen was het donker en kon de kunstlichten aan op de baan.

Heat 3
Mooi door het veld weten te rijden zonder al te gekke manoeuvres lagen we even als 2e rood dakker achter de eerste rood dakker Bert de Vries #20, paar ronden later wisten we Bert ook voorbij te gaan en zo een mooie strijd naar voren uiteindelijk aangekomen in de top 3 wist Niels Tesselaar #418 die in de begin fase van de race ook al even aanklopte bij Gert-Jan ons nog wel voorbij te gaan en daarmee finishten we ondanks nog steeds de rem problemen op een 3e plaats achter Niels Tesselaar #418 en Joey Slooff #100.

Terwijl de Fries Kampioenschap finale op punt van beginnen stond was het team nog hard aan het werk de auto klaar te krijgen allemaal last minute werk en met een goede teamwork kregen we de auto op tijd aan de start!

Finale Fries Kampioenschap
De Fries kampioenschap finale werd gestart op dak kleur en dus was het veld los en al vroeg werd de race alweer vroeg stil gelegd met de eerste uitvallers er kwam dus een complete herstart waarbij iedereen weer terug naar zijn start positie moest.

Goed van start achter Rick Wobbes #14 aan door het veld en Jelle Tesselaar #410 achter ons in de achtervolging terwijl in bocht 1/2 groepje stil stond koos Gert-Jan naar de buitenlijn het groepje te omzeilen terwijl Jelle Tesselaar #410 binnendoor wist te gaan en zo ook Gert-Jan voorbij wist te gaan, daarmee moesten we zien het gat weer proberen te gaan dichten de hele race kende voor de rest geen herstarten en de gaten in de top 3 waren te groot, daarmee wist de rookie en geel dakker #75 Jan-Bauke van Kalsbeek de nieuwe Fries Kampioen te worden de 2e plaats ging naar Jelle Tesselaar #410 en Gert-Jan pakte keurig de 3e plaats!

Top 3 Fries Kampioenschap: 1ste Jan-Bauke van Kalsbeek #75, 2e Jelle Tesselaar #410, 3e Gert-Jan Klok #152

Foto met dank aan Ruudswinkelsfoto.nl

Finale Martin Verhoef H8 Memoriaal
De eenmalige finale ter nagedachtenis/memoriaal aan H8 Martin Verhoef werd gestart op punten over deze gehele dag, waarbij Gert-Jan in het middenveld stond op gesteld. Binnen 3 ronden een mega grote crash die Gert-Jan net wist te omzeilen wat rakelings naast hem gebeurde was het Danny van Wamelen #47 en Edwin Ploeg #86 die daarbij beide op het dak belande beide coureurs wisten ongedeerd weer uit de auto te komen. De race lag op dat moment even stil en daarmee lagen we op dat moment op de 11e plaats. De race werd weer vrijgegeven en er werd weer mooi door het veld gereden de strijd was aan we lagen al op de 4e positie en ook nu werd de race stil gelegd door Jaap Hiemstra #315 die bijna ook een koprol mee maakte en boven op de auto stond geparkeerd van Bram Klaver #500 die daarmee op de racelijn stil stonden ingaand bocht 1. De start werd weer vrijgegeven en het was Tsjalle Greidanus #229 die meteen de aanval inzette waarbij hij meteen weer de tik retour kreeg van Gert-Jan in de volgende bocht, daarmee kwamen we helaas zelf bij het terugkomen in het veld in de knel met andere rijders als Wierd Gietema #76 waarbij de nodige schade dus was ontstaan aan de besturing etc. en kromme velg met links voor lekke band het gehele veld reed ons voorbij wel de race nog weten uit te rijden met net nog in de laatste ronden op een ronde te worden gezet door de leiders uiteindelijk gefinisht als 12e. Wybe de Vries #618 wist de Martin Verhoef H8 memoriaal finale op zijn naam te zetten.