Dag 1 Kings Night Blauwhuis 9 Mei

Naar de officiële datum 26 & 27 April de Kings Battle niet kon doorgaan door de slechte weersomstandigheden, werd toch snel een oplossing gevonden voor een nieuwe datum namelijk Hemelvaartsdag 9 Mei en Vrijdag 10 Mei! Naar regen komt altijd wel weer zonneschijn en dat is wat de organisatie dus goed heeft beslist om nu de Kings Battle 2.0 te gaan organiseren.

Er werd vandaag Engelse formatie systeem gereden dus top 8 in de heat plaatst zich voor de finale of in de consolation/de herkansing race gingen de top 4 door naar de finale. Alleen de eerste heat telde dan ook mee voor de punten van de volgende dag voor de startopstelling van de uit eindelijke King of Dirt finale

Heat 1

Binnen een ronde helaas al snel gebeurd door een lekke band links achter.

Foto's gemaakt door: Ed Jacobs

Consolation

De top 4 kwalificeerde zich voor de finale in de herkansing race voor de finale van vanavond.

Gert-Jan keurig van start als beste rood dakker door het gehele veld weten te rijden met 1 neutralisatie de herstart als 2e in het veld ook de wit dakker op dat moment aan de leiding Kevin van der Wal #239 weten voorbij te gaan terwijl Jelle Tesselaar #410 en Rick Wobbes #14 met elkaar zaten te bakkeleien wist Gert-Jan een mooi gat te slaan van het veld en werd het in de slotfase van de race nog wel spannend toen Rick Wobbes naar de achterbumper kroop van Gert-Jan met een last bender van Rick wist Gert-Jan de eerste positie vast te houden en won daarmee de Consolation.

Reden dat in de slotfase de snelheid er uit ging bij Gert-Jan was door trillingen aanvoelde in de auto wat niet goed zat en daardoor besloot niet meer vol uit te door te trappen om zoveel mogelijk schade te voorkomen. Toen we de schade bekeken bleek de schade te zijn aan de pion lager die stuk was.

Knight Finale

De auto weer op tijd weten te prepareren door het team goed op weg naar voren als beste rood dakker door het veld tot we al op een 6e/7e plaats lagen toch bijna halverwege de race in een groepje raakte en 2 ronden achterstand al hadden te pakken. Nog wel weten door te kunnen rijden maar ook nu later weer in de mengel en was het einde race door weer een lekke band en een kapotte stuurpomp.

Heat Resultaat
Heat 1 DNF
Consolation 1ste
Knight Finale DNF
Dagklassement 66e van de 66

DNF = Did Not Finished (is niet gefinisht)

Foto's met dank aan:

Ed Jacobs, Dsmg/Twsp, Piet Bandiet, Go2ASF

Op naar dag 2 van de Kings Battle dan maar met veel sleutel werk wat de volgende ochtend werd aangepakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.