Sint Maarten 9 Juni Finale winst!

Naar dat Gert-Jan zelf 2 weken in het buitenland is geweest voor zijn werk hebben we Blauwhuis vorige week moeten overslaan. En dus stonden we vandaag weer aan de start in Sint Maarten met in totaal 39 rijders aan de start. We weten nog goed dat de resultaten de vorige race in Sint Maarten ons goed heeft gedaan zou het vandaag weer zo'n dag gaan worden? Lees hier het gehele verslag met de bijbehorende foto's en resultaten onderaan de pagina is ook de re-live video van deze dag te vinden.

Veel kijk en lees plezier!

Heat 1

Meteen in de aller eerste heat ingedeeld van de totaal 5 heats stockcars voor vandaag. Goed door het veld weten te rijden deze race uiteindelijk gefinisht met een last bender op Barry Kuijf #434 waardoor we als 7e over de finish kwamen. van de 23 rijders in deze heat haalden 19 rijders uiteindelijk de finish.

Heat 2

Meteen in de eerste bocht was het glad op de buitenbaan waardoor al veel wit, geel en aantal blauw dakkers bij elkaar op reden en stil stonden in bocht 1 langs de boarding, 10 rijders wisten daarvan binnendoor de bocht zonder kleerscheuren door te komen waaronder ook Gert-Jan de 4e plaats daarmee al in handen had. Uiteindelijk grootste gedeelte van de race als 3e gereden met nog 4 ronden te gaan wist Gert-Jan de 2e positie ook over te nemen van Jorn Adema #56, daarmee pakten we de 2e plaats het was Richard Falkena #141 die een grote gat wist te rijden en pakte zijn 2e winst voor vandaag.

Heat 3

Naar dat de eerste ronde was gereden maakte de witdakker Barry Kuijf #434 een fout door iets teveel de binnen wand van de bocht mee te pakken waardoor die rond spinde en daarbij kwam iedereen voor in het veld met elkaar in de mengel tussen bocht 1 en 2, het was Gert-Jan die voor de buitenlijn koos om die stilstaande groep zo goed mogelijk te passeren en dat slaagde met goed resultaat wist die er weer zonder kleer scheuren door te komen de organisatie besloot dan ook geen rode vlag te geven in de hoop dat iedereen uit zichzelf weer weg konden rijden en dus werd de race gewoon voortgezet. Gert-Jan lag al gauw op de 5e plaats uiteindelijk nog keurig naar een 3e plaats gereden met nog Stan Eizinga #35 en Auke Osinga #592 voor hem die al een aardig gat hadden geslagen. We konden net geen last bender meer doen op de nummer 2 Stan Eizinga #35 en pakten we daarmee de 3e plaats in deze heat.

Finale

De finale kende naar 2 ronden al gauw een neutralisatie er waren hier en daar al gauw veel auto's die stonden rond gespind op de race lijn. Naar de herstart weer werd vrijgegeven kwamen al gauw weer vele met elkaar vast te staan Gert-Jan kwam snel in de top 15 aanzetten en naar een paar ronden daarna al gauw weer de top 5 in, ook nu werd de race weer stil gelegd naar dat de 2e herstart bijna zou worden vrijgegeven maar nog niet helemaal werd vrij gegeven werd de race meteen weer stil gelegd door een valse starter van de nummer 3 op dat moment in handen van Jeffrey Pikkert #661 hij werd meteen streng gestraft en achteraan gezet door de organisatie daarmee had Gert-Jan een gratis plekje en mocht doorschuiven naar de 4e plaats. Het was Stan Eizinga #35, Hindrik Gommers #317 en Barry Kuijf #434 die Gert-Jan nog voor zich had rijden en achter Gert-Jan zat ook Richard Falkena #141 die ondertussen al 3 heats op zijn naam wist te schrijven deze dag...

Spannend spannend spannend dus en de finale herstart werd weer vrijgegeven. en Gert-Jan pakte al gauw de 3e plaats het was Falkena die werd rond gespind achter hem en uiteindelijk later ook uitviel daarmee was het voor ons een grote kans om die dag klassement winst mee te pakken, ondertussen nam Gert-Jan de 2e plaats over van Gommers en op dat moment viel de nummer 1 Ezinga #35 stil waardoor we naar de leiding gingen! Met nog dikke 10 ronden te gaan was het Rick Wobbes #14 die op de 2e plaats lag en probeerde het gat te dichten naar Gert-Jan wat hem uiteindelijk niet geheel meer lukte het was voor Gert-Jan proberen gecontroleerd nu de race uit te rijden of zou er toch nog een pech geval komen het waren de boutjes van de stuur zelf die onder de hele race al los probeerden te komen(kijk foto's) Gert-Jan probeerde deze zo goed mogelijk terug weer vast te draaien onder de race en dit pakte net goed uit waarbij we de finale wonnen!

Terwijl de commentator Johan Hubers, en velen anderen zich gauw af vroegen toen Gert-Jan op die 1ste plek reed in finale wanneer nou die laatste finale overwinning was voor het Gebr. Klok team nou hierbij het antwoord in Engeland was dat vorig jaar tijdens de WK 2023 weekend op de Vrijdag avond en in Nederland zelf is dat alweer 3 jaar terug dit was ook op Sint Maarten voor het laatst namelijk op 19 September 2021.

Heat Resultaat
Heat 1 7e
Heat 2 2e
Heat 3 3e
Finale 1ste
Dag klassement 1ste van de 39

Door de goede resultaten en de eindelijke finale winst pakten we nu dus de 2e keer op rij een dag klassement winst ook staan we nu boven aan in het punten klassement van de ACON autocross. We kunnen nu dus toch wel zeggen dat de pechduivel weg is naar die eerste 4 race dagen van het seizoen.

De eerst volgende race die we aan de start zullen staan is op 7 Juli in Blauwhuis.

Foto's met dank aan:

Andries de Vries, Sjouke Bosma Cross foto's, Go2ASF, Mark's Crossfoto's, Mark Derrix

Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten onder de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-Jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!