Foto's en Uitslagen Sint Maarten 28 Augustus 2021

Vandaag stonden we aan de start in Sint Maarten, met een 50+ stockcars aan de start, en dat beloofde een ware race spektakel te worden! Wel zonder publiek maar dat mocht de pret niet drukken om weer te mogen racen.

Een moeilijke eerste heat met de slechte baan conditie maar wel als 1ste weten te finishen!

In de eerste heat werd er rare lijnen gereden door de slechte conditie van de baan mooie gevechten en Gert-jan stormde naar voren het was een grote groep wat bij elkaar op klapte en daardoor stil stond. En daardoor kregen we een neutralisatie daarmee lag Gert-Jan op de 5e plek. Het was na de herstart even heftig bumperwerk waardoor Yoren Winands #575 wist los te slaan en weg te rijden en de eerste plaats in handen wist te nemen ook Gert-jan wist zich uit het groepje weg te slaan en in de aanval te gaan bij Yoren. Het was Mark Tesselaar #40  die er tussen door wist te glippen en de leiding te pakken. Ondertussen zaten Winands en Klok nog met elkaar in gevecht. Met nog 4 ronden te gaan viel de auto van Tesselaar even stil en wist Gert-jan de leiding over te nemen hij reed nog even bij een stilstaande auto op maar wist nog als leider door te gaan en finishte de eerste heat op de eerste positie.

In de 2e heat was de baan een stuk beter en was de racelijn beter te rijden. Gert-jan was goed weg en stormde als beste rood dakker door het veld helaas na zo'n 5 ronden moeten uitvallen door een lekke band. en daarmee was het vroegtijdig einde race.

In de 3e heat al vroegtijdig naar 2 ronden een neutralisatie doordat Jaap Hiemstra #315 op het rechte stuk stil stond. Gert-jan was naar Pieter van der Iest #226 de 2e beste rood dakker op dat moment in het veld. Helaas ging deze heat niet allemaal vlekkeloos en moest hier en daar even uitwijken en bleef Gert-jan lange tijd toch achterin het veld rijden in de laatste ronden nog een mooie duel met Edwin Ploeg #86 die Gert-jan wist te domineren, en uiteindelijk als 6e te finishen.

De Finale werd op punten gestart van deze dag de punt besten starten dus vooraan Gert-jan mocht vanuit de 8ste rij  binnenkant starten, de reden van deze startopstelling was vanwege de top 7 van de finale uitslag automatisch is gekwalificeerd voor een WK plaats in Engeland.. Gert-jan had een super start en lag al snel rond de top 7 het groepje hiervoor waren hevig in gevecht, met zijn allen om de 1ste plaats te bemachtigen.. hiermee wist Gert-jan zijn voordeel uit te halen om maar meters dichterbij te komen en dit pakte mooi uit! En toen kwam er een gele vlag situatie en lag Gert-jan 6e. Het was Jacob de Vries #453 die later zich wist los te slaan van het veld en weg te rijden bij het groepje, Gert-jan lag lange tijd 4e achter Pieter van der Iest #226 en de Belg Jordy Lemmens #B197, met nog zo'n 2 ronden te gaan kreeg van der Iest een lekke band en moest de race staken en nam Gert-jan de 3e plaats over en wist deze vast te houden tot aan de finish! De top 3 van de finale was op 1 Jacob de Vries #453 en de 2e plaats was voor de Belg die voor het eerst in Sint Maarten reed Jordy Lemmens #B197 en Gert-jan werd dus de lachende 3e!

We mogen erg tevreden terug kijken op een prachtige dag bij de organisatie van de ACON. En konden we met volle moed uitkijken naar morgen voor namelijk de volgende racedag op Speedway Blauwhuis!

Met deze finale uitslag zijn wij ook geplaatst voor de Wereld Kampioenschap, maar door vele maatregelen omtrent de Corona hebben we besloten niet naar Engeland te gaan

Heat Resultaat
Heat 1 1ste
Heat 2 DNF
Heat 3 6e
Finale 3e

Foto's met dank aan Andries de Vries, Sjouke Bosma, Sanne's Fotografie

Doordat er geen publiek welkom was, was er wel een live stream zodat de fans vanaf thuis toch konden mee genieten van de races. hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten naast de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-jan zijn heats heeft gereden. Nogmaals veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

2u 23m Heat 1

3u 45m Heat 2

5u 38m Heat 3

7u 11m Finale

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.