Foto's en Uitslagen Blauwhuis 29 Augustus 2021

Naar gelukkig geen al te grote schades zoals vele concurrenten wel hadden naar een dagje Sint Maarten konden we de racedag rustig beginnen in Blauwhuis het weer speelde niet al te best mee in de ochtend regen regen regen en nog eens regen..  volgens buienradar kon het wel of niet droger worden de dag en dat droge weer is het gelukkig wel geworden op wat gemiezer naar.

De baan was knoei hard de organisatie had de baan al van te voren goed weten te onderhouden chapeau! voor dit en dat mag wel even gezegd worden ook vanwege de weersomstandigheden.

Ook vandaag weer enorme deelnemers veld met zo'n 65+ stockcars moest Gert-jan zich weer zien te bewijzen als rood dakker.

Hij mocht meteen in de eerste heat van start en wat ging die snel door het veld hier en daar werden beste tikken ook weer uitgedeeld, Gert-jan wist al gauw als beste rood dakker zijn weg zo naar voren te rijden hoe meer er gereden werd hoe gladder het werd leek het wel maar dat was net buiten de racelijn, want de 1 na de ander maakte een pirouette, ook Gert-jan deed dat en moest veel posities afstaan. er kwam een gele vlag neutralisatie waarbij het hele veld weer bumper aan bumper stonden. Op dat moment lag Gert-jan 11e achter Pieter Langeveld #155 de herstart ging prima naar een ronde al naar de 5e plek helaas voor korte duur! een prik in de zijrek kreeg Gert-jan van Rutger Valk #27 waarbij die vast kwam te zitten bij Barry Boersen #591. Dus wederom weer veel posities moeten inleveren en de versnellingsbak ging in de achteruit en gauw weer naar voren met een ronde achterstand kwam Gert-jan weer voor Valk terecht, om zo zijn weg te vervolgen uiteindelijk de race nog wel met de snelste ronde en een 8ste positie weten te finishen. De auto had nu zijn nodige schade waarbij de linker zij rek omhoog stond en voorbumper rechts voor aangepakt moest worden.

De 2e heat stond de auto er weer pico bello bij en konden weer van start met o.a. Marco Kandt #67 en Edwin Ploeg #86 was het een prachtig gevecht zo naar voren te slaan door het veld het was de wit dakker Jur Blokker #7 die een halve baan voorsprong had je wist als er geen gele vlag situatie zou komen dat hij hem dan ging winnen en zo werd het ook Gert-jan pakte uiteindelijk keurig de 2e plaats met wederom weer de snelste ronde in deze heat. Na de tijd werd Gert-jan ook goedgekeurd op de weegschalen, dat was voor de nr 3 Marco Kandt #67 niet het geval en werd dus gediskwalificeerd en daarmee uit de uitslag van deze heat gehaald.

In de 3e heat bij de start een mega koprol van Pascal Spigt #6 en crash met Willem Zwerver #295 waarbij even neutralisatie kwam even later was het weer een neutralisatie door de auto van Jan-roelof Wijbenga #228 die in de fik stond alles viel gelukkig mee Gert-jan had intussen weer heel wat plaatsjes weten te bemachtigen en lag 4e achter Niels Tesselaar #880 bij de herstart ging Gert-jan meteen in de aanval op Tesselaar waarbij die met de voorbumper op het zijrek kwam vast te staan bij Niels. En waardoor het hele veld hun weer wisten voorbij te gaan, gingen beide heren hun weg weer vervolgen en wist zich weer goed aan te sluiten en de 1 naar de ander in te halen wat een race hij wist deze heat te finishen als 4e met ook nu weer de snelste ronde in deze heat.

De finale zou er dan toch wel weer een top 3 in moeten zitten?! Qua snelheid en ligging is het zeker niet mis maar het is net ook even dat geluk hebben. Met 35 auto's aan de start gingen we los het was een perfecte start en al gauw wist Gert-jan als de beste rood dakker naar voren te strijden. Er kwam een neutralisatie met al veel uitvallers werd het een echte slagveld waarbij al vele snelle rijders waren uitgevallen.. Gert-jan lag 6e met nog voor hem de volgende rijders Peetoom #710, Veenstra #181, Maris #161, Winands #575 en Verhoef #8 toen er weer groen werd gevlagd gingen ze weer los Gert-jan naar 4! en toen viel de auto stil in de volgende bocht... Even later toch maar wel weer door(ronde achterstand) voor de nummer 1 kwam die terecht maar de auto hield in het sturen wou namelijk ook niet meer zoals het moest conclusie was de bumper kwam tegen de rechter voor band waarbij we dus helaas deze finale toch moesten gaan uitvallen samen met 17 andere uitvallers. Edwin Ploeg #86 wist uiteindelijk de finale te winnen.

Heat Resultaat
Heat 1 8e
Heat 2 2e
Heat 3 4e
Finale DNF

Natuurlijk erg balen van die finale als slot race van deze mooie raceweekend, maar we kunnen terug kijken op 2 prachtige race dagen met goede resultaten jammer van die kleine pech momentjes maar de auto en coureur doen goede zaken en laat toch maar zien dat we die rode spoiler er voorlopig nog niet af hoeven te doen.

Foto's met dank aan Sjouke Bosma, Jm3photos

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.