Foto's en Uitslagen Sint Maarten 24 April 2022

Naar vorige week de eerste race dag te hebben gehad op Speedway Blauwhuis, was er toch wel het nodige schade ontstaan naar de finale en is er met man en macht aan de stockcar gewerkt om 'm klaar te krijgen voor de volgende race die de week erop alweer plaats vond op het ACON circuit in Sint Maarten. En dit is dankzij gehele team allemaal goed gelukt en vol goede moed werd er naar Noord-Holland afgereisd.

Er stonden vandaag ook weer dikke 50 stockcars aan de start en dus moesten we ons weer zien te bewijzen als superstar. We wensen jullie weer veel lees plezier met het raceverslag de foto's en de re-live film van deze dag.

Gert-jan Klok #152 onderweg naar de baan

1ste heat

In de eerste heat keurig van start en al gauw achter de eerste rooddakker van het veld Jan-roelof Wijbenga #228, na de herstart ging het voor Gert-jan toch wel erg berg afwaarts en kon tempo van de andere snellere mannen ook moeilijk bij houden, maar reed zijn rondes keurig door en wist uiteindelijk wel als 12e te finishen.

2e heat

De 2e heat al gauw naar het middenveld weten te rijden terwijl de top 4 John de Buck #93, Louw de Vries #79, Pieter van der Iest #226 en  Axel Nijs #32 in een hevige gevecht zaten om de eerste plaats reed Gert-jan zijn meters om dichterbij te komen met op dat moment een 9e plaats in handen de hele tijd in gevecht wat met Mark Tesselaar #40 tot er een neutralisatie kwam en de bumpertjes weer tegen elkaar mochten opgesteld ging het geweld daarna weer los en dat pakte prima uit Gert-jan sloot zich aan in de top 5 achter diezelfde top 4 die ik net noemde ging Gert-jan zich nu er ook mee bemoeien? het Antwoord is ja en de bumpertjes werden gebruikt! Pieter van der Iest ging er af met Axel Nijs #32 en Gert-jan profiteerde door binnendoor te gaan en ging naar een 2e plaats en weer kwam er een herstart in de achtervolging en naast elkaar ging Gert-jan het gevecht aan met John de Buck #93 en met nog 2 ronden te gaan wist Gert-jan de leiding over te nemen en een gat te slaan om niet nog de last bender tik te krijgen maar die ging ook geheid niet meer komen want bij John de Buck ging de band er af in de laatste ronde en dus ging de winst naar Gert-jan!

3e heat

In de 3e heat naar weer wat aanpassingen gedaan ging de strijd weer aan mooi naar de kop toe werd er gereden achter Pieter Langeveld #155 aan, door het uitkomen bocht 4 kreeg Gert-jan ook nog een lifter mee op de zij rek namelijk Jorn Adema #56 dit kostte even wat tijd, wel wisten ze van elkaar los te komen en beide hun weg te vervolgen. Gert-jan kon zich weer gauw in de top 5 mengen en met nog 5 ronden te gaan lag Gert-jan 2e het was de Belg Jordy Lemmens #197 die de druk kwam opvoeren en in de laatste bocht nog een last bender wist te geven aan Gert-jan daarmee zakte Gert-jan nog van plaats 2 naar 3 en kon hij gelukkig de auto nog in de goede richting houden en daarmee finishten we als 3e.

Finale

De finale die begon om 5u kende een hele lange finale met o.a. vele complete her-starts en neutralisaties, bij de eerste start o.a. was het Sander Goos #236 op start-finish gedeelte die met alle gedrang stil kwamen te staan Gert-jan ontweek dit goed door al via het middenterrein te gaan en de 2e complete herstart ging weer los Gert-jan kwam vast te staan met Bart Koopmans #38 en de volgende coureur Rutger Valk #27 maakte een koprol mee. Gelukkig voor ons dat nu ook een complete herstart weer kwam. Ook nu naar 2 ronden lag de race alweer gauw stil door rijders die op rechte stuk met elkaar vast stonden dit keer werd er een gewone herstart gegeven en dit keer weer een crash Johan Catsburg #99 die een grote crash meemaakte en op zijn zij belande op het middenterrein het duurde even voor er weer werd geel gevlagd maar de race werd later weer stil gelegd. Op het moment lag Gert-jan al in het middenveld rond een 10e plaats en er kwam weer neutralisatie het veld werd weer gedicht naar elkaar. En de herstart was goed vele snelle namen die af vielen als Jordy Lemmens #197, Edwin Ploeg #86 en een heel groepje voor Gert-jan die met elkaar spinde waardoor Gert-jan goed van kon gaan profiteren en de 2e plaats in handen wist te nemen met nu alleen nog Tsjalle Greidanus #229 voor hem wist Gert-jan zich nu te proberen aan te sluiten naar Tsjalle maar de gaten tussen beide heren was zo nu en dan weer dicht bij elkaar ze hadden beiden duidelijk de zelfde snelheid en met wel 15 ronden te gaan lukte het maar niet om voorbij te kunnen komen of een aanval te wagen en pakte Tsjalle Greidanus #229 de winst, Gert-jan volgde en werd keurig 2e en de 3e plaats ging naar Pieter Langeveld #155

Toevallig is ook dat de dag klassement top 3 er hetzelfde uit zag als de top 3 van de Finale  Gert-jan had dan net 1 punt minder dan Tsjalle. Zeker een geslaagde dag dus en weer goede stappen weten te zetten!

Ons volgende race is Dinsdag 26 en Woensdag 27 April! Namelijk de strijd om de Kings Battle die nu nog in handen is van Richard Falkena #141 We zijn alweer druk in voorbereiding voor deze 2 mooie dagen en hopen er weer het beste van te kunnen maken!

Heat Resultaat
Heat 1 12e
Heat 2 1ste
Heat 3 3e
Finale 2e

Foto's met dank aan Rara-Racing, Asf, Sanne's fotografie, NDJ Photography, Jm3 photos, Jan Brinksma, DSMG, MarksCross Foto's, Jm3 photos, Hein van Schie

Hier vind je een re live video van deze dag in Sint Maarten naast de video staat vermeld onder welke uren en minuten Gert-jan zijn heats heeft gereden. Veel kijk plezier!

Livestream video terug bekijken:

1u 42m Heat 1

3u 20m Heat 2

5u 25 Interview met Gert-jan tussen de heats door.

5u 28m Heat 3

6u 34m Finale

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.