Foto's en Uitslagen Blauwhuis Kings night 26 April 2022

Naar dat we afgelopen Zondag goede resultaten wisten te behalen in Sint Maarten gingen we naar 1 dag alweer 2 dagen knallen op Speedway Blauwhuis! Vandaag werden de races gestart om 17:00u met de finales onder kunstlicht.

Er werd met het Engelse systeem gereden waarbij 1 heat door iedere coureur werd gereden waardoor je meteen al kon gaan plaatsen voor de finale, en anders is er nog een herkansing(Consolation) race voor de niet geplaatste rijders. Deze beide dagen stonden er ook 50+ stockcars aan de start.

Dick Bouman #261 en Gert-jan Klok #152 In actie tijdens de Kings Night op Speedway Blauwhuis

1ste Heat

Eerste heat van de avond mochten we meteen in de eerste groep los het was Wendy Koopmans #36 die meteen al in de 2e bocht uitkomend gespind stond, Gert-jan kon haar nog net ontwijken door na de buiten lijn te sturen om probleem loos door te rijden, met Wybe de Vries #618 in de achtervolging gingen ze samen goed door het veld naar voren, en al gauw lag Gert-jan in het middenveld. Er waren groepjes die met elkaar in een clinch zaten en Gert-jan profiteerde hier goed van! De 2e plaats wist die nog van Albert Sikkema #215 te veroveren en daarmee zou er niet meer in zitten dan dit Tsjalle Greidanus #229 had namelijk al een halve baan voorsprong op Gert-jan en die won de heat dus ook zonder neutralisaties. Gert-jan pakte dus een keurige 2e plaats en daarmee waren we meteen samen met de top 8 van deze heat geplaatst voor de Finale. En ook meteen dus goede punten voor de startopstelling voor de King of Dirt finale die de volgende dag op Koningsdag wordt verreden.

Kings night Finale

Goed naar voren weten te rijden met een harde strijd en vele gezwaaide gele vlagen het ging er dan ook hard aan toe vele toppers die uit vielen als De Vries, Maris en Greidanus, Gert-jan zat vrij gauw al in de top 5 maar er kwam weer een 3e neutralisatie dat de race werd stilgelegd en bij deze herstart kwam die als 3e uit de bocht vandaan zwabberend van links naar rechts over het rechte stuk wist die zich wonder boven wonder goed uit het groepje te slaan en de 2e plaats te bemachtigen van Yoren Winands #575, tot ineens de snelheid er uit ging en plaatsen verloor oorzaak was een kromme voor as en toen kwam Jaap Hiemstra #315 ook nog aan binnenkant bij Gert-jan die hem bij de stilstaande Nick de Boorder #105 op parkeerde einde wedstrijd dus en daarmee helaas einde Finale voor deze avond. De finale winst ging naar Edwin Ploeg #86.

Er werd ook nog een Grand National gereden in eerste instantie voor de niet geplaatste finalisten. Toch konden er nog wel finalisten meedoen om het veld nog op te vullen tot 30+ auto's op de baan te krijgen. Voor ons was dit niet meer te doen door de enorme schade van de voor as, schokbreker, uitlaat etc. Dus daarmee waren we klaar met dag 1 en hebben we de stockcar ingeladen. Volgende dag weer nieuwe ronde en nieuwe kansen!

Heat Resultaat
Heat 1 2e
Finale DNF

Foto's met dank aan RaRa-Racing, TWSP DSMG, Ruud Swinkels foto, Andries de Vries, Jm3 photos, ASF

Klik hier onder op de button voor de foto's, uitslagen en verslag van de Kings Battle dag 2/2

Reactie plaatsen

Reacties

Tjitske Terpstra
2 jaar geleden

Leuke foto’s en wer mooi stikje skreun durk en gj had it wer super goed dyn toppers