Foto's en Uitslagen Blauwhus Kings Battle day 27 April 2022

Naar de schade Dinsdag avond werd er besloten de volgende ochtend de stockcar klaar te maken voor de Kings Battle dag, er was een nieuwe voor as geplaatst en de puntjes werden allemaal nog even goed op de i gezet.

De stockcar werd door de keurmeester Arie Verhoef naar de aanpassing voorkant ook nog afgekeurd aangezien de voorbumper punt nu 1cm te hoog stond. Dit werd allemaal met het team aangepakt en aangepast uiteindelijk daarna helemaal goedgekeurd. Het programma voor vandaag zag er als volgt uit iedere coureur rijd 2 heats en deze punten werden bij de eerste heat van gister opgeteld voor het plaatsen van de finale. De niet geplaatste rijders reden de Dash for Cash race nog naar de King of Dirt finale.

Klik hier onder op de button voor de foto's, uitslagen en verslag van de Kings night dag 1/2

1ste Heat

De eerste heat kwam Dick Bouman #261 dwars te staan met Engelsman Finn Sargent UK526 met de neus op het zij rek bij Bouman op waardoor het groepje werd geblokkeerd met namen als Osinga #592, Wijbenga #228, en de Vries #618 kon Gert-jan hier zich goed op anticiperen en ging het groepje dan ook voorbij via de buiten lijn. Door dit geval kwam er meteen een complete herstart. De herstart ging prima en sloeg meteen een gat bij de snelle rijders weg maar al gauw weer een gele vlag en dus neutralisatie er gingen wat wit dakkers overdwars op rechte stuk Gert-jan kwam hier goed tussen uit en zat wat aan de binnenlijn wist mooi groepje aan de kant te zetten en al gauw weer bij de eerste 5! Het was Jan Kuin #699 die de leiding pakte en Gert-jan wist met 2 wit dakkers en geel dak Bruce Potveer #62 af te rekenen en ging daarmee naar de 2e plaats hij wist zich aan te sluiten naar Jan Kuin #699 toe. totdat achterblijver Jan Vrieswijk #104 er tussen zat en wat overdwars ging waardoor we even bleven haken met elkaar en daarmee kon Jan Kuin een gat gaan slaan en wegrijden. Gert-jan verloor teveel tijd maar hield wel zijn 2e plaats!

2e Heat

De 2e heat werd al gauw weer stil gelegd door een koprol van de #191 Ronald Kramer. Gert-jan maakte alweer snel meters naar voren achter Pieter Langeveld #155 aan door het veld het was Louw de Vries #79 die op kop lag hij viel uit met een lekke band en zo ging Pieter Langeveld #155 met daar achter Gert-jan naar 1 en positie 2. Pieter was dan ook weg en Gert-jan ging voor safe en reed uit op wederom de 2e positie.

Naar alle gereden heats werd Gert-jan op geroepen te komen naar de jurytoren doordat hij over beide dagen de meeste punten had behaald en hij daarmee de Pole position binnen heeft gehaald voor de startopstelling werd er door Meclube Nederland Groot Techniek Een Milwaukee slagmoersleutel met accu’s en een lader. beschikbaar gesteld aan alle pole sitters van alle race klassen. Deze hadden we dus maar binnen!

Even een kleine flash back King of dirt finale 2014

Op Pole position starten en winnen? De eerste en de enige King die dat is gelukt om te gaan winnen was de huidige King of Dirt Richard Falkena #141(van 2019 tot op heden). De Pole position was dus in Gert-jan zijn handen vandaag(27 April 2022) dit was tevens de 2e keer dat Gert-jan in de eerste rij mocht gaan starten voor de King of Dirt Finale de eerste keer was namelijk in 2014 waarbij toen Haye Dijkstra #43 de meeste punten had in dat jaar finishte Gert-jan als 2e achter Pieter van der Iest #226 waarna Gert-jan naar de weegschaal keuring toen helaas werd afgekeurd..

Al met al dat was toen.....

Video Start your engines met dank aan RaRaRacing

Eerste startrij Pieter Langeveld #155 en Gert-jan Klok #152 voor de start van de Kings Battle Finale

Finale King of Dirt 2022

En toen de 3 beroemde woorden Start your engines!! uit de Autosport werd uitgesproken door Tonny Wissing ging al het motorgeweld aan of te wel het Kippenvel momentje was daar! De start werd vrijgegeven en al gauw werd er weer geel gezwaaid door een heel groepje dat vast met elkaar in de clinch zaten het was Tsjalle Greidanus #229 en Rutger Valk #27 die vast zaten waar een heel groepje bij op reden er kwam dus een complete herstart. Iedereen die nog mee kon doen mocht weer aansluiten op zijn start positie voor Rutger Valk #27 en de finale winnaar van gisteren Edwin Ploeg #86 was het in dit geval einde finale. De 2e complete herstart werd vrijgegeven Pieter Langeveld #155 wist als eerste de bocht in te duiken Gert-jan ernaast en samen kwamen ze vast te staan. Het hele veld raasde voorbij en dus moesten ze in plaats van de eerste rij nu weer met zijn beiden van achter naar voren zien te strijden want ze kwamen gelukkig wel snel nog los van elkander. En ook nu al meteen gauw weer gele gezwaaide vlagen door hoopjes wat bij elkaar op stonden en zo kwamen al redelijk veel uitvallers. Gert-jan lag bij de herstart op dat moment op een 9e plaats en al gauw naar de herstart lag die daarna op een 6e plaats met op dat moment de leiding in handen van Koen Maris #61, 2e was Louw de Vries #79, 3e Pieter van der Iest #226, 4e Bruce Potveer #62 en voor Gert-jan reed Gosse Hoekstra #44 op een 5e plaats. Het was Louw de Vries #79 die de leiding wist over te nemen van Koen Maris #61 en Gert-jan had gelukkig de goeie race pace nog steeds en pakte nog steeds plaatsjes naar voren intussen naar een 4e plaats gereden en reed het gat dicht naar de 2-voudige winnaar van de King of Dirt Pieter van der Iest #226 en zette de aanval in en nam daarmee de 3e plaats over! De nummers 1 en 2 lagen bijna een halve baan voor Gert-jan, daar was in die 3 ronden te gaan niet meer naar toe te rijden de enigste hoop om hem nog te winnen was een neutralisatie maar die ging er niet komen en dus werd Louw de Vries #79 de nieuwe King of Dirt winnaar en Koen Maris #61 werd 2e, Gert-jan pakte toch nog naar een goede terug gevochten race de 3e plaats met ook de snelste rondetijd! We feliciteren Louw de Vries #79 met het winnen van de Kings Battle finale van 2022!

Heat Resultaat
Heat 1 2e
Heat 2 2e
Finale King of Dirt 3e

Foto's met dank aan MarksCross Foto's, Richard de Groot, RaRa-Racing, Andries de Vries, Pewi, Ruud Swinkels foto, ASF

We kijken terug op een geweldige week met afgelopen Zondag Sint Maarten en de 2 daagse Kings Battle evenement van Speedway Blauwhuis en bedanken iedereen voor de steun en hulp en natuurlijk ons team zonder jullie is dit geen doen op naar de volgende race op 8 Mei in Sint Maarten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.