Foto's en Uitslagen Blauwhus Frans Twijnstra Bokaal 26 Mei 2022

Vandaag 26 Mei op deze Hemelvaartsdag waren we weer voor de 4e race-dag bij de FAC aangekomen in Blauwhuis. Met ook nog een jarige vandaag, Evert-Jacob vierde vandaag zijn 34ste verjaardag! Het weer speelde ook goed mee met het zonnetje en een stevig windje moesten we het vandaag mee gaan doen. Er stonden vandaag in totaal 47 stockcars aan de start.

De duim was weer aardig opgeknapt van Gert-jan en dat was voldoende om weer de strijd aan te gaan!

Heat 1

Bij de start gingen er al vele met elkaar in de knoei zowel binnen kant bocht als buiten kant bocht stonden er rijders bij elkaar op Gert-jan wist goed hier van te profiteren en duikt er mooi tussendoor het was 1 groot slagveld, je zou verwachten er komt een gele vlag situatie maar die kwam niet en de organisatie liet de race door gaan. Gert-jan lag keurig op koers en wist zich al naar een 2e plaats toe te rijden met nog een wit dakker Nick de Boorder #501 voor hem kwam die in de laatste ronde er mooi achter en gaf hem dan ook een last bender, helaas ging ook Gert-jan hierdoor iets te dwars waardoor de snelheid er uit ging en Tsjalle Greidanus #229 wist dan ook van deze Last bender te profiteren en ging mooi binnendoor en pakte de winst. Gert-jan eindige nog wel mooi op een 2e positie.

Heat 2

Liet zich bij de start even terug vallen maar hij ging weer mooi door het veld, oa Gosse Hoekstra die gespind stond in bocht 2 gingen dan ook vele de mist in, hier konden we goed van profiteren pakte dan ook mooi heel wat plaatsjes daarmee. Even later achter Jorn Adema #56 die wat dwars ging tussen bocht 3-4 bleven we bijna even met haken maar konden gelukkig goed door en in deze heat finishten we weer mooi in een top 3 namelijk op de 3e positie.

Gert-jan In strijd Danny van Wamelen en Tsjalle Greidanus

Heat 3

Mooie strijd naar voren al vroeg achter Tsjalle Greidanus #229 en met Danny van Wamelen #47 in gevecht tot we bij ingaan bocht op de achterkant aan de binnenkant van bocht werden aangetikt door van Wamelen met nog een tikje van Rick Wobbes #14 na kon Gert-jan de auto helaas niet in de goede richting houden en spinden we daarmee. Dat koste dus weer enorm veel tijd wel konden we gauw door en finishten we helaas nu wel buiten de top 10 het werd namelijk een 12e plaats deze race kende net als de vorige heats die Gert-jan in stond gedeeld ook geen neutralisaties.

Finale Frans Twijnstra Bokaal

In de finale werd er gestreden om de Frans Twijnstra Bokaal de finale werd gewoon gestart op de grading/dak kleur. Van de 6 superstars in deze finale startte we dan vooraan bij de superstars. Er waren bij de start al gauw wat rijders die met elkaar in de knoei zaten waardoor gauw een complete herstart kwam. De gang zat er eerlijk gezegd niet al te best in bij Gert-jan er was grote moeite de snellere bij te houden. Maar we kwamen tot zover goed overal doorheen oa de King of dirt van 2022 die in de weg stond gespind wisten we goed te passeren en even later kwamen nog even met Auke Osinga #592 en Pieter Langeveld #155 bijna in de knoei waardoor links voor een lekke band wat is gaan ontstaan door alle menigte pakte het niet al te best uit dus we werden nu ook dan in de rondte gezet door Rutger Valk #27. Het duurde even maar Gert-jan ging toch weer door en ondanks die lekke band links voor konden we toch nog aardig meedoen.. Totdat later weer Gert-jan in de rondte werd gezet dit keer door Bruce Potveer #62 en nu stond Gert-jan stil in bocht 3-4 en klapte Nick de Boorder er ook nog bij op waardoor het nu einde verhaal was. Mark Veenstra #181 won de Frans Twijnstra Bokaal.

Helaas einde finale dnf

Al met al de laatste heats geen geluk. Maar ook dat hoort bij het spelletje. Wij zullen nu Zaterdag 28 Mei weer aan de start gaan staan bij de opening van de nieuwe baan in Lopik hier zal Evert-jacob Klok #488 de ring in gaan!

Heat Resultaat
Heat 1 2e
Heat 2 3e
Heat 3 12e
Finale Frans Twijnstra Bokaal DNF

Foto's met dank aan Sjouke Bosma's foto, ASF, Ruud Swinkes foto, Pewi, Jm3 Photos, Rara-racing

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.