Foto's en Uitslagen Lopik 28 Mei 2022

Vandaag Zaterdag 28 Mei waren we aangekomen bij de nieuwe baan van Lopik met vandaag Evert-jacob die weer een poging mocht gaan doen in de stockcar. De aanvang van de races waren om 16:00 en de laatste race was om 23:15 afgelopen. Het weer was prima en de baan zag er ook veel belovend goed uit chapeau voor de mensen die hier aan hebben meegewerkt! Wat een aanwinst heeft Nederland er weer bij als nieuwe dirt track!

Aangekomen bij de baan ontdekten we een bult op de zijwand van de linker voorband van de bus, gelukkig had team Winands een reserve band voor ons en hebben we deze onder onze bus geplaatst. Was dit al een voor teken voor de races voor vandaag?

Heat 1

In de eerste heat het was voor Evert-jacob de eerste race met deze stockcar en je zag hem dus ook meteen zoeken naar de goede pace te vinden en liet zich bij de start dus even terug vallen, daarna steeds beter inkomen bocht en uitkomen bocht en ging dan mooi in de achtervolging bij Roy van Zuilen #132. Evert-jacob wist mooi uit de problemen te blijven en mooi meters te maken tot Evert-jacob wat drukkers kreeg in de laatste 2 ronden van Ron Verkerk #172. Evert-jacob liet zich niet gek maken en wist hem voor te blijven. en finishte op een 11e plaats.

Heat 2

Vele rijders met elkaar in de knoei Evert-jacob wist overal goed uit te komen en maakte ook nu zijn meters het was nu ook weer zoeken met de rem en het nemen van de bocht dit ging iets minder maar hij wist de auto in de goede richting te houden. Bij vele crashes waar onder andere Gosse Hoekstra #44 bij betrokken was werd de race stil gelegd Evert-jacob lag op dat moment 4e. Ondertussen verliet Evert-jacob het veld door schade. Oorzaak was geen remmen meer en de boel krom bij achteras

De schade was te groot om nog te maken ook i.v.m. te kort tijd voor de volgende heat dus was het helaas einde verhaal voor ons vandaag.

Heat Resultaat
Heat 1 11e
Heat 2 DNF
Heat 3 DNS
Finale DNS

De bedoeling is dat er in de toekomst hier ook vaker zal worden gereden, als de vergunningen het toe laten zal er dit jaar nog een race gaan plaats vinden op de nieuwe baan van Lopik. Wordt vervolgd dus.

Foto's met dank aan ASF, Pewi, TWSP, Michelle Vergeer foto's Richard de Groot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.