Gert-jan plaatst zich voor semi finale 1

Nieuw dit jaar is de World of Dirt kampioenschap die worden verreden op de A-categorie banen van de NAB met een boarding eromheen. De banen die hier aan mee werken zijn Emmen, Blauwhuis en Texel.

Naar de 5 kwalificatie races waar punten konden worden behaald gaan uiteindelijk de top 72 door en worden in 2 groepen gesplitst wat in houd dat er een eerste en een tweede halve finale zal worden gereden, om zich dan tot de grote finale te gaan plaatsen. De uiteindelijke eindstand naar de kwalificatie wedstrijden is nu bepaald en aan de hand van de oneven en de even nummers in de eindstand zijn de startopstellingen als de semi finales nu bekend.

Gert-jan is naar de 5 kwalificatie races waarvan hij er 3 heeft gereden op Blauwhuis als 10e geëindigd, wat dus in houd dat hij als even nummer wordt gezien en de eerste semi final is voor alle even nummers deze race staat gepland aanstaande Zondag 19 Juni op Texel, en voor de oneven nummers zal de semi finale 2 worden gereden op de eerst volgende race van Blauwhuis. De startopstelling wordt door de puntbesten opgesteld wat in houd dat Gert-jan aan de 3e rij binnenkant mag gaan starten! De top 14 van beide semi finales plaatsen zich voor de World of Dirt finale die plaats vind op 17 Juli, ook voorgaande deze dag zal er nog een herkansing race zijn waarbij de top 8 zich nog kan gaan plaatsen voor de finale. Dit alles zal gebeuren tijdens het speedweekend dat plaats vind op 16 en 17 Juli op de MAB-Club baan op Texel!

Foto Hein van schie

Eindstand naar de kwalificatie/qualfier wedstrijden

Voor meer informatie over de World of Dirt kampioenschap verwijzen we jullie door naar

de Stockcar F1 World of Dirt - Nederlandse Autosportbond

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.