8 September Northampton Overzee/Overseas Met de finale overwinning in de pocket!

Donderdag middag zijn we de reis begonnen richting Engeland voor het grote WK Weekend met 3 dagen racen in Northampton! Vrijdag kwamen we mooi op tijd aan bij de baan het werd een lange zit want pas in de avond begonnen de races om 18:45.

Race Dag 1/3

8 September 2023 Overzee/Overseas

Vandaag reden alleen de overseas coureurs dat waren dus 45 Nederlanders, 4 Nieuw Zeelanders en 1 Amerikaan waarbij de aantal rijders op 50 stond voor vandaag.

Heat:
De race kende vele opstoppingen en Gert-Jan wist overal goed door heen te duiken zonder kleer scheuren reed hij zo zijn meters naar voren er kwam een herstart op dat moment de 5e positie in handen. Helaas halverwege de race wel moeten uitvallen met een lekke band rechts achter.

Consolation:
Ook nu deze herkansing race om ons nog te plaatsen voor de finale wist Gert-Jan sterk te rijden en lag die na de eerste herstart al in de top 10 naar de herstart werd vrij gegeven ook nu zeer goed door het veld en we gingen het gevecht aan met de Nieuw Zeelander Asher Rees NZ1. Met de eerste plaats in handen was er weer een herstart het was de Nieuw Zeelander die de de macht over het stuur kwijt was in de bocht en Teun Commandeur #627 en de rest van het veld vloog bij elkaar op Gert-Jan was weg en wist een gat te slaan tot de nummer 2 op dat moment voor Wim Peeters H124 was die wist in te lopen maar geen bedreiging meer kon vormen pakten we deze heat(herkansing) overwinning en daarmee zaten we in de finale!

Voor dat Gert-Jan naar de baan zou rijden, zat Gert-Jan al race klaar in de auto om naar de baan te gaan, kwam ineens onze grote Engelse vriend / coureur Craig Finnikin #55 om nog wat aanpassingen als last minute te doen voor die naar de baan moest. De auto stond hem toch niet geheel naar het zin en dus werd de auto nog iets anders afgesteld.

Finale:
Als laatste de baan op zonder herstarten ook nu wederom goed overal door heen weten te komen en de auto lag echt duidelijk goed op de baan het was lange tijd achter Remco Dijkstra #311 die de macht even verloor, Gert-Jan anticipeerde net op tijd en wist hem te omzeilen en lag daarmee op de 2e positie de leiding was op dat moment voor de geel dakker Joey Slooff #100 die wel bijna een halve baan voorsprong op ons had, toch viel hij uit en Gert-Jan pakte in de laatste ronden de leiding en wist de overseas finale te winnen! 2e werd Tom Maris H161 en de 3e plaats ging naar Koen Maris H61

Foto met dank aan Dave Bastock Photos

Foto met dank aan Ian Bannister

Nu naar de finale was Craig er ook weer als de kippen bij om de auto weer iets aan te passen en om de auto nog beter op de baan te krijgen, de monteurs werden ook aan het werk gezet want er was weer kort tijd voor we weer de baan op moesten. Craig Finnikin gebruikte de stockcar en Gert-Jan als soort proefkonijn om zo ook voor zijn eigen de stockcar de volgende dag goed voor de dag te zien krijgen, tijdens zijn volgende race de World Final.

Grand National:
De Grand National opgesteld voor de wit dakkers als lap handicap om zo de dubbele punten te pakken al vroeg in de race een herstart en we mochten weer achteraan aansluiten. Goed ook nu weer overal doorheen weten te rijden en er kwam wederom een herstart op dat moment lagen we 7e met wat achterblijvers ertussen. Wij als team stonden al aan de kant van ''Het zal toch niet he..'' De herstart werd vrijgegeven en werd weer plaatsjes naar voren gereden het was de geel dakker Pascal Spigt H6 die de leiding had en wist deze niet meer af te staan hij reed verdienstelijk als eerste over de finish en Gert-Jan pakte toch wel weer de 2e plaats.

Heat Resultaat
Heat DNF
Consolation 1ste
Finale 1ste
Grand National 2e

Zeer grote dank aan Craig Finnikin voor zijn enorme inzet tips en hulp om de auto zo goed als op de baan te krijgen. Uiteindelijk sloten we de race dag af voor we weer terug naar het hotel zouden in de track bar langs de baan terwijl de organisatie druk in de weer was om de baan in goede top conditie te houden voor de vervolg van het race weekend.

Foto's met dank aan: Andries de Vries, Ytzen Visser, Colin Casserly, Dave Basstock Photos, Marvins Stock Car Pictures, Ant Jenkins, Ed Jacobs

Klik hier onder op 1 van de buttons voor de verslagen en foto's van de overige race dagen in Engeland van dit weekend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.