9 September Northampton World Final

Race Dag 2/3

9 September 2023 Wereld Kampioenschap

Vandaag werd er met een totaal van 114 stockcars gestreden waarvan er 36 coureurs in de WK finale zaten helaas zaten we er zelf niet in, en dus gingen we weer voor het beste in de support heats zoals we gister ons ook hebben laten zien.

Heat:
Even gespind we konden nog wel verder, er kwam een herstart waarbij we nog wel gewoon in de zelfde ronde reden als de race leider naar dat de race werd vrij gegeven kwamen we met de rechterachterband in aanraking met een groepje die stil bij elkaar stonden ingehaakt waarbij helaas einde race was met een lekke rechter achterband en de nodige schade rechts achter bij de achteras van de wielnaaf.

Foto met dank aan Dave Bastock Photos

Dus we hadden wel het nodige sleutel werk ondertussen stonden de Wereld Kampioen finalisten naar hun voorstelling ronde op de baan en werd het sleutel werk neer gelegd om zo tussen door de WK race te gaan zien, dit werd een echte WK Finale met crashes en een complete herstart met 15 minuten sleutelen op de baan(waarbij we zelf ook weer even de tijd hadden om aan ons eigen stockcar te sleutelen) en met het mooie bumper werk en vele herstarten wist Tom Harris #84 van de 7 over gebleven rijders van de 36 zich als 4e keer te kronen als de nieuwe Wereld Kampioen van 2023. Craig Finnikin #55 wist de 2e plaats te pakken naar een zeer sterk terug gevochten race, Wybe de Vries H618 werd beste Nederlander door als 3e over de finish te komen.

Consolation:
In deze herkansing race gingen alleen de top 4 door naar de finale we gingen mooi door het veld met Rick Wobbes #14 in de achtervolging toch kwamen we veel grip tekort waarbij Rick nog wist voorbij te gaan we kwamen met nog een herstart helaas niet verder dan een 9e plaats.

En daarmee zaten we niet in de finale en hebben we besloten de Grand National ook niet te gaan rijden om zo de stockcar te besparen voor de laatste race dag.

Heat Resultaat
Heat DNF
Consolation 9e
Grand National DNS

Foto's met dank aan: Andries de Vries, Dave Bastock Photos, Colin Casserly, Marvins Stock Car Pictures

Klik hier onder op 1 van de buttons voor de verslagen en foto's van de overige race dagen in Engeland van dit weekend.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.