Foto's en Uitslagen Texel 19 Juni 2022

Vandaag waren we weer naar 3 jaar weer terug bij de MAB Club op Texel. Als het mee zou zitten moesten we vandaag in totaal 5 heats gaan rijden namelijk de Semi final, 3 heats en als die het red de finale over de dag.

Kan nog net Sierd de Vries #54 ontwijken foto met dank aan Ronald Timmer

Semi Finale

In de semi finale op de 3e rij aan de binnenkant mocht Gert-jan starten, de top 14 kwalificeerde zich voor de grote World of Dirt finale die tijdens het speedweekend in Juli op Texel zal plaats vinden. De race werd goed voortgezet en al gauw naar de 3e plaats achter Tsjalle Greidanus #229 en Wybe de Vries #618 aan. Tsjalle was niet meer bij te halen en had al een halve baan voorsprong. Uiteindelijk uitgereden en gefinisht als 3e achter Wybe de Vries #618. Naar de semi finale hoefde de auto niet eens op de weegschaal of hij werd al afgekeurd door dat de rechter voor band geen ''Brisca F1'' markering had. Dikke pech dus en dit hadden we niet in de gaten en een hele dure fout dus en daarmee werden we dus uit de gehele uitslag gehaald als Gediskwalificeerd/Disqualfied.

Er zal voor deze World of Dirt finale nog wel een herkansing race/consolation gaan plaats vinden die op de dag voor de finale zal worden gereden ook deze race zal op Texel tijdens het speedweekend gaan plaats vinden, de top 8 gaat uiteindelijk nog door en zal dan nog mogen aansluiten in de laatste 4 start rijen van de World of Dirt finale.

Heat 1

Goed uit de problemen weten te blijven en mooi naar voren weten te rijden en vele slachtoffers die uitvielen door een blokkade op de rechte stuk bij start finish waardoor ook mooi wat plaatsen weten te bemachtigen. De race nu ook weer goed weten uit te rijden op een 3e plaats, met dit keer probleem loos door de keuring en daarmee hadden we de eerste punten binnen in de eerste heat.

Heat 2

Al gauw naar onze eerste heat mocht Gert-jan alweer op voor zijn 2e heat ook nu keurig uit de problemen weten te blijven en achter Greidanus #229 en Lourenz de Vries #79 mooi naar voren weten te rijden en gefinisht op een 4e plaats.

Heat 3

Weer goeie strijd naar voren en wederom overal goed uit de problemen weten te blijven deze heat nu net als de vorige heat ook als 4e gefinisht.

Finale

De finale werd er gestart op punten over de dag dus de besten voor aan in het veld Gert-jan had met een 3e, en 2 keer een 4e plaats in de heats genoeg punten om in de eerste startrij te starten aan de buitenkant met pole-zitter Mark Tesselaar #40 aan de binnenkant. Het werd een prachtige finale constant strijd met alle snelle rijders Zoals de strijd met de Gebr. Tesselaars voor in het veld Gert-jan wist lange tijd 2e plaats te rijden tot Wybe de Vries #618 de aanval inzette en Gert-jan hierdoor wat van zijn race lijn ging en dan net aan de buitenkant zat waar vele van wisten te profiteren zag je ineens dat Gert-jan steeds meer afzakte reden was een leeg lopende band links voor, helaas maar wel de race nog rustig weten uit te rijden op een 16e plaats. Wybe de Vries #618 wist de finale te winnen 2e werd Tsjalle Greidanus #229, en de derde plaats ging naar Lourenz de Vries #79.

Gert-jan Klok in gevecht met 3 van de 4 Gebr. Tesselaars in de Finale. Foto met dank aan Ronald Timmer

Heat Resultaat
Semi Finale DQ
Heat 1 3e
Heat 2 4e
Heat 3 4e
Finale 16e

Foto's met dank aan Jm3 photos, Durk Osinga ASF, Ronald Timmer fotografie


Over 2 weken is ons volgende race op Speedway Blauwhuis hier zal de andere helft van de World of Dirt qualfiers de 2e semi finale gaan rijden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.