16 Juli Texel Race verslag en uitslagen dag 1 speedweekend Texel

Hier even een update van het speedweekend, de eerste dag van het speedweekend Texel zit er op met een dikke 80 stockcars aan de start!

De eerste omloop was dan meteen de herkansing race voor de World of Dirt kampioenschap finale, waarbij de top 8 zich uiteindelijk nog kon gaan plaatsen voor de World of Dirt finale.

Consolation WoD

Er werd in deze heat gewoon op dak kleur opgesteld dus Gert-jan moest van achter weg zien te komen. Even leek het voor de start al erop dat die ging uitvallen. door dat die al het middenterrein op reed, maar toch kon die nog wel door en gewoon mee starten. Hij ging de race wat in de achtervolging met Engelsman Craig Finnkin #55 naar voren toe helaas door een spin in bocht 3 stond de auto met neus in de tegen gestelde richting en daar bleef die ook staan de hele race dus einde race ook was dus de bak stuk en moest het team dus meteen in actie.

Heat 1

De auto was weer gereed gemaakt door het team en er werd keurig gereden wist goed uit de problemen te blijven en mooie posities weten te pakken door grote groepen die met elkaar blijven inhaken waarbij Gert-jan mooi binnendoor wist te gaan. Bruce Potveer #62 zat lange tijd bij Gert-jan achter op de druk op te voeren maar hij wist hem achter hem te houden en als 4e over de streep te komen.

Heat 2

In de 2e heat naar een paar ronden ging een heel groepje rood dakkers rechtdoor in de boarding waarbij de blauwdakker Nathalie Wekema #332 op het dak ging, hierdoor lag Gert-jan al gauw in het middenveld! En zo ging de strijd verder even later weer een crash van Barrie Meijers #855 waardoor de race weer even stil werd gelegd Gert-jan op dit moment de 6e plaats in handen. En de race werd weer voortgezet hij wist nog van de top 6 er 5 in te halen en bijna een halve baan achter de nr 1 Jelle Tesselaar #410 te finishen op een 2e plaats.

En daarmee zat dan de eerste dag erop Zondag 17 Juli zal er nog 2 heats worden gereden voor de punten voor de Speedweekend Finale.

Heat Resultaat
Consolation WoD DNF
Heat 1 4e
Heat 2 2e

Hier nog een paar foto's van dag 1 op Texel met dank aan Sjouke Bosma en Ronald Timmer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.